Tgrt Haber
25 May 2021 09:54

En geniş çaplı deniz tatbikatının ilk senaryosu nefes kesti

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafında 25 bin personelin katılımıyla DENİZKURDU-2021 Tatbikatı Ege ve Akdeniz’de düzenlendi. Savaş gemileri erken saatlerde limandan ayrıldı. Tatbikat sırasında havadan görüntülenen savaş gemileri nefes kesti.

En geniş çaplı deniz tatbikatının ilk senaryosu nefes kesti
DENİZKURDU-2021,Tatbikat,Ege,Akdeniz,Kocaeli,Deniz Komutanlığı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafında 25 bin personelin katılımıyla DENİZKURDU-2021 Tatbikatı Ege ve Akdeniz’de düzenlendi. Savaş gemileri erken saatlerde limandan ayrıldı. Tatbikat sırasında havadan görüntülenen savaş gemileri, dosta güven düşmana korku verdi.

En geniş çaplı deniz tatbikatının ilk senaryosu nefes kesti

SAVAŞ GEMİLERİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Deniz Kuvvetleri komutanlığı tarafından 25 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında planlanan tatbikat başladı. DENİZKUR-2021 tatbikatı kapsamında Kocaeli Gölcük’te bulunan gemiler erken saatlerde limandan ayrıldı. Donanma gemileri, İzmit Körfezi’nden Ege’ye açılmak için geçiş yaptı. Tatbikat gereği savaş gemileri korsan gemilerine ateş altına alarak etkisiz hale getirdi. Donanma Komutanlığı’ndan demir alan savaş gemileri havadan görüntülendi.

En geniş çaplı deniz tatbikatının ilk senaryosu nefes kesti

132 SAVAŞ GEMİSİ KATILDI

Bu sabah saatleri itibari ile başlayan tatbikat, Ege ve Doğu Akdeniz’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Jenerik senaryo ve jenerik coğrafyaya istinaden komutanlığa bağlı birlik gemi ve deniz hava vasıflarının harekata hazırlık seviyesinin arttırılması amacı ile gerçekleştirilecek olan tatbikatta; 132 gemi, 10 denizaltı, 43 uçak, 28 helikopter ve 14 insansız hava aracı (İHA) katılacak. Aynı zamanda tatbikatta, yaklaşık 25 bin 500 personel görev alacak.

En geniş çaplı deniz tatbikatının ilk senaryosu nefes kesti

Tatbikata, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile kamu kurum ve kuruluşları destek verecek. Tatbikatta amfibi deniz piyade birlikler, amfibi hücum birlikleri, SAT ve SAS görev yer alacak. Tatbikatta yer olacak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait genel maksat helikopteri ve ATAK taarruz helikopteri; Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait deniz harekatına taktik hava desteği sağlayacak olan F-16 ve F-4 uçakları, havadan ihbar ve kontrol uçakları, nakliye uçakları da katılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...