Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 May 2017 18:15

En küçük el yazması Kuran-ı Kerim Kayseri’de sergilenecek

Konya Büyükşehir Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş el sanatların da aralarında bulunduğu geleneksel Türk el sanatlarını Kayseri’de buluşturacak. Düzenlenecek sergide dünyanın en küçük el yazması Kuran-ı Kerim de sergilenecek.

En küçük el yazması Kuran-ı Kerim Kayseri’de sergilenecek
Kuran-ı Kerim, Kayseri

Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en kapsamlı el sanatları şölenlerinden birisini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Merkez Kocasinan ilçesine bağlı Mimarsinan Parkı Kurşunlu otoparkı alanında açılacak olan şölende 52 ayrı Türk el sanatının standı açılacak.

Türk El Sanatları sergi şöleninde, Tespih Yapımı, Cam Üfleme Sanatı, Eyüp Oyuncakları, Topaç Yapımı, Baston Yapımı, Bakır İşleme, Keşan Dokuma, Hat-ı Gubari ve Mütteka, Hakkaklık, Deve Kemiği İşleme Sanatı, Bıçak ve Kılıç Yapımı, Filografi, Hasır Sandalye Yapımı, Telkari, Uzak Asya Türk Sanatları, Kızılcabölük Dokuma, Yorgan Yapımı ve Sepet Örücülüğü Sanatı gibi 52 ayrı Türk el sanatının yapılışları anlatılacak.

Türk el sanatları şöleni 21 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak. Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Türk El Sanatları Şöleni’nde Türkiye'nin tek Gubari Hat Sanatçısı olan Necati Korkmaz’ın 3,5 yılda yazdığı dünyanın en küçük el yazması Kuran’ı Kerim ile yine dünyanın en küçük el yazması olan saç telinin üzerine Arapça yazılmış Besmele de sergilenecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...