Tgrt Haber
26 Ocak 2020 09:30

Endişeli bekleyiş devam ediyor! 'Halam enkaz altında'

Elazığ'da meydana gelen depremde halasının enkaz altında olduğunu belirten bir vatandaş, "Halam enkaz altında. Bekleyişimiz devam ediyor" dedi.

Endişeli bekleyiş devam ediyor! 'Halam enkaz altında'
Elazığ

Elazığ'da meydana gelen 6,8'lik depremin ardından arama çalışmaları devam ediyor. Geceyi dışarıda geçiren bölge halkında ise endişeli bekleyiş devam ediyor. Elazığ'da meydana gelen depremde halasının enkaz altında olduğunu belirten bir vatandaş, "Akrabalarım enkaz altında. Ben Bingöl'de yaşıyorum. Depremi çok yaşadım. 20 yıllık öğretmenim. 2003 depreminde 11 öğrencimi kaybettim. Deprem çok ağır ve çok zor. Dün akşamı arabada geçirdim. Eşimle beraber arabada uyuduk. Uyuyamadık 1 saat anca uyumuşuzdur. Halamın adı Sakine Düşmez, hala enkaz altında. Bekleyişimiz devam ediyor" dedi.

'MADDİ MANEVİ DESTEK OLDULAR'

Çalışmaların devam ettiğini belirten vatandaş, "Allah devletimize zeval vermesin. Ben depremin ilk gününden beri burdayım. Her şey ikram edildi. Maddi manevi destek oldular. Her şey için çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı

Enkaz altındaki 65 yaşındaki kadına ulaşılmaya çalışılıyor

 

Elazığ'da 6,8 büyüklüğündeki depremde çöken binaların enkazı altında kalan vatandaşlar, arama kurtarma ekiplerinin yoğun çalışması sonucu kurtarılıyor. Mustafa Paşa Mahallesi'nde çöken alt katı dükkan 5 katlı Aykent Apartmanı'nda yürütülen arama kurtarma çalışmalarında şimdiye kadar 3 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 14 kişi ise sağ olarak kurtarıldı. Aynı yerde bulunan Kalay Apartmanı'nın enkazından ise 1 kişi sağ olarak kurtarılırken, 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
Arama kurtarma ekipleri, Aykent Apartmanı’nın enkazında kalan son kişi olduğu değerlendirilen 65 yaşındaki Sakine Düşmez'e ulaşmak için yoğun çaba sarf ediyor. Düşmez'in UMKE görevlisinin telefonda enkaz altında konuşup kendisiyle birlikte 8 kişinin kurtarılmasını sağlayan Azize Çelik'in 65 yaşındaki annesi olduğu öğrenildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...