Tgrt Haber
02 Nisan 2015 15:21

Engelli gencin okuma arzusu

Malatya’nın Darende ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki engelli genç, okumak için yetkililerden yardım bekliyor.

Engelli gencin okuma arzusu
engelli genç, yardım, okuma azmi,

İbrahimpaşa Mahallesi’nde yaşayan ve doğuştan engelli olan 17 yaşındaki Yusuf Yıldız, okumak istediğini belirterek, yetkililerden yardım istedi. En büyük hayalinin okumak olduğunu söyleyen Yusuf Yıldız, “Okumak istiyorum. Çalışmak ve bir şeyler yapmak istiyorum. Bu nedenle yetkililerimizden yardım bekliyorum” dedi.
"İMKANLARIMIZ EL VERMİYOR"
Dede Fevzi Yıldız ise Malatya’da veYeşilyurt ilçesinde engelliler okulunun bulunduğunu, ancak Darende’de olmaması nedeniyle torununu okula gönderemediklerini söyledi. Torununun yıllardır okuma aşkı taşıdığını dile getiren Yıldız, “İmkanlarımız el vermediği için torunumu başka bir yerdeki okula da gönderemedik. Kendisi okumayı çok istiyor. Onun bu arzusunu karşılayamamak ise bizi kahrediyor” ifadelerine yer verdi.
Darende ilçesine de bir engelli okulu açılmasını istediklerini söyleyen Fevzi Yıldız, böylelikle engelli çocukların önlerinin açılacağına inandıklarını kaydetti.
Yusuf'un babası Bekir Yıldız da ilçede engelli okulu bulunmamasından dert yandı. Bekir Yıldız, oğlunun engelli olması nedeniyle normal okullara uyum sağlayamadığını belirterek, ilçeye mutlaka bu noktada hizmet verebilecek bir okul açılması gerektiğini vurguladı.
Engelli gencin kardeşi Emre Yıldız ise “Ağabeyim okumak için canını bile verir. Biz yetkililerin ağabeyime yardım etmesini istiyoruz” diye konuştu.
VALİ KAMÇI’YA SESLENDİ
Anne Rukiye Yıldız da Vali Süleyman Kamçı’ya seslenerek, “Sayın Valimden Yusuf’uma yardım eli uzatmasını istiyorum. Lütfen bizi bu sıkıntıdan kurtarın” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...