Tgrt Haber
08 Şubat 2014 12:38

'Enver Abi' sevgisi kitaplaştı

İhlas Holding’in kurucusu merhum Enver Ören için vefatının ilk yılında, kurucusu olduğu İhlas Vakfı tarafından bir kitap çıkarıldı.

'Enver Abi' sevgisi kitaplaştı
İhlas Holding, Enver Ören, ihlas vakfı, Enver Ören Ağabeyin Ardından,

“Enver Ören Ağabey’in Ardından” isimli kitap, Enver Ören’in vefatından sonra yayınlanmış mesaj, makale ve hatıralardan oluşuyor. Kitabın koordinatörlüğünü Veli Solak, editörlüğünü ise Ömer Faruk Yılmaz yaptı. Hayatı boyunca doğruluk ve güzellikten yana olurken birleştirici ve bütünleştirici bir şahsiyet olan Merhum Enver Örenhakkında sevenlerinin düşünceleri bu kitapta bir araya geldi. “Hedef sahibi olmayan insan huzursuzdur” diyen ve başarının sırrını “Tatlı dil, güler yüz, sabır, hiç tenkit yok” şeklinde izah eden merhum Ören’in insanlar üzerinde oluşturmuş olduğu sevgi, güven ve itibarı kitapta geniş bir çerçevede yer alıyor.
“ENVER ÖREN AĞABEYİMİZ TÜRKİYE SEVDALISI, GERÇEK BİR VAKIF ŞAHSİYETTİ”
Kitabı hazırlayan ve yayınlanmasını sağlayan İhlas Vakfı’nın Mütevelli Heyet Başkanı Avukat Mehmet Okyay, merhum Enver Ören’in hem vefatının ilk yılı olması hem de 75. doğum günü olması vesilesiyle böyle bir çalışma hazırladıklarını belirtti. Enver Ören’i bir Türkiye sevdalısı olarak tanımlayan Okyay, “Vakfımızın kurucu başkanı, değerli büyüğümüz, Türkiye sevdalısı merhum Enver Ören Ağabeyimiz gerçek bir vakıf şahsiyet ve çok vefalı bir insandı” dedi.
Böylesine mümtaz bir şahsiyet için sevenleri olarak kayıtsız kalmamanın icap ettiğini ifade eden Okyay, “Enver Ağabey ömrü boyunca Türkiye’nin sahip olduğu değerlere bağlı kalarak gelişmesine ve büyümesine hizmet etti. Milli ve manevi değerlerimizin yaşatılmasına hayatını adamış olan Enver Ağabey için hazırladığımız bu kitapta, sevenlerinin dile getirmiş olduğu duygu, düşünce ve hatıralarını bir araya getirdik” ifadelerini kullandı.
Kitap; İhlas Vakfı Temsilciliklerinden, Türkiye gazetesi bürolarından ve elektronik ortamda www.ihlasvakfi.org.tr adresinden temin edilebilecek.
KİTAPTAN UFAK ANEKDOTLAR
“Hizmet yolunda büyük bir sevdayla çalıştı.” Abdullah Gül (Cumhurbaşkanı)
“Merhum Ören inanıyorum ki yaptığı hizmetler dolayısıyla uzun yıllar hayırla yâd edilecektir.” Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan)
“Ona bey değil, ağabey kelimesi çok yakışırdı.” Hüseyin Çelik (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı)
“Ağabey - kardeş gibiydik. Ben ona Enver Abi derdim, o da bana Orhan Abi derdi.” Orhan Gencebay (Sanatçı)
“Kurduğu okullar evrensel anlamda eğitim veriyor.” Dr. Muammer Yıldız. (İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...