Tgrt Haber
27 Temmuz 2019 10:11

Erbil saldırısının kaçak iki faili Mahmur'da

Erbil’de diplomatımızı şehit eden hain saldırının yakalanamayan iki failinin PKK’nın kırsal kadrosuna eleman devşirdiği Mahmur kampında olduğu tespit edildi.

Erbil saldırısının kaçak iki faili Mahmur'da
erbil,,erbil saldırı,,erbil mahmur,,erbil saldırı mahmur,,erbil saldırı firarileri,

Saldırıyı gerçekleştirenlerin ifadelerine göre; her ne kadar biz yapmadık dese de saldırı talimatının Kandil tarafından verildiği ortaya çıktı. 
Erbil artık güvenli bir şehir değil 
Dİğer taraftan başta petrol olmak üzere bir çok uluslararası şirket çalışanının yaşadığı Erbil’in bu saldırı sonrasında güvenliğinin sorgulandığı, Bazı şirket çalışanlarının ailelerini geçici olarak geri gönderdiği öğrenildi. 
Yeni hedef Erbil mi 
Güvenlik uzmanlarınca; PKK’nın, son dönemde Türkiye’nin başarılı operasyonları nedeniyle bozulan moralini Erbil’e yönelik başka bir saldırıyla düzeltmeye çalışabileceği yorumları yapılıyor. 
Zira, Türk konsolosluk görevlisine yapılan saldırı, Erbil’in en elit semtlerinden birindeki en lüks restoranda işlenmişti. Bu güvenlik zafiyeti sorularını beraberinde getirmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...