Tgrt Haber
03 Eylül 2021 11:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 bin öğretmen atamasını gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen “2021 yılı Öğretmen Atama Töreni”nde önemli açıklamalarda bulundu. 20 bin öğretmenin atamasını gerçekleştiren Erdoğan, "Okullarımızı açık tutmakta kararlıyız" mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 bin öğretmen atamasını gerçekleştirdi
erdoğan,öğretmen,atama

Milyonlarca öğretmen adayının merakla beklediği atamalar gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen “2021 yılı Öğretmen Atama Töreni”n

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Biraz sonra atanacak öğretmenlerimizle birlikte okullarımızda görev yapan öğretmen sayımız 1 milyon 137 bini bulacaktır. Çağın gerektirdiği her türlü bilgi ve beceriyle donatılmış yetişmiş insan gücümüzü ekonomimizin, toplumumuzun ve demokrasimizin lokomotifi olarak görüyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 bin öğretmen atamasını gerçekleştirdi

"ÖĞRETMEN MAAŞLARINI EN ÇOK İYİLEŞTİREN AVRUPA ÜLKESİYİZ"

Avrupa'da son 20 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye'dir. Bundan sonra odaklanmamız gereken nokta eğitimin kalitesini artırmaktır. Bunun için müfredat başta olmak üzere eğitimin içeriğini geliştirmemiz gerekiyor.

"OKULLARIMIZI AÇIK TUTMAKTA KARARLIYIZ"

Okullarımızı açık tutmakta, çocuklarımızı akranlarıyla birlikte en iyi eğitim öğretimi vermekte kararlıyız. Gerekli her türlü tedbiri alarak çocuklarımızı pazartesi günü okullarıyla buluşturuyoruz. Salgın halen devam ediyor ama artık çocuklarımızı okullarından uzak bırakma lüksümüz de kalmadı. İnşallah okullarımızı tam zamanlı olarak açık tutarak öğretim yılını tamamlayacağız."

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 bin öğretmen atamasını gerçekleştirdi

ÖĞRETMENLER BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

Çok heyecanlı olduğunu ifade eden Fen Bilgisi Öğretmeni Nurcan Yaman, “Kartal’dan geldim. Buraya davet edildim. Erken saatte geldim. Ekran çok hızlı geçti. Ben de sabırsızlıkla sisteme düşmesini bekliyorum” dedi.

Iğdır Anadolu Lisesine atandığını dile getiren Din Kültürü öğretmeni Ebru Sade ise, “38’nci tercihimdi. Pek beklemiyordum. Bana da sürpriz oldu. Atanmak güzel. Çok mutlu oldum. 1 senedir bekliyordum. 3’üncü senemde atanmış oldum” diye konuştu.

"10 YILDIR BEKLİYORDUM"

İstediği yere atandığını söyleyen öğretmen Hakan Sağın, “3 yıl önce mezun oldum. 2’nci kez sınava girdim. Iğdır’a atandım. Tam yerini göremedim. Çok mutluyuz. Devletimize teşekkür ediyoruz. İstediğimiz bir yerdi. Heyecanla gideceğimiz günü bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Diyarbakır Ergani’ye atandığını dile getiren Sedat Gökkaya, “7’nci tercihimdi. Çok mutluyuz. Çok heyecanlıyız. Darısı tüm arkadaşlarımızın başına. 10 senedir bekliyordum. Eşim bu süreçte çok yardımcı oldu. Kendisi de sınıf öğretmeni” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...