Tgrt Haber
14 Haziran 2021 18:14

Biden: Erdoğan ile iyi görüşme gerçekleştirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında gerçekleşen tarihi görüşme sona erdi. Görüşme sonrası kısa bir açıklamada bulunan ABD Başkanı Joe Biden, "Erdoğan ile çok iyi bir görüşme gerçekleştirdik" dedi.

Biden: Erdoğan ile iyi görüşme gerçekleştirdik
NATO,Erdoğan,Biden,Görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel’de NATO Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı ikili görüşme sona erdi, heyetler arası görüşmeye geçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile yüz yüze görüştü. Saat 19.00'da başlayan görüşme 45 dakika sürdü. Görüşme sonrası kısa bir açıklamda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, "Erdoğan ile iyi bir görüşme gerçekleştirdik." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. İkilinin görüşme programında ortak basın toplantısı bulunmuyor. 

Görüşmede ele alınan kritik başlıkları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basın toplantısında açıklaması bekleniyor.

Biden: Erdoğan ile iyi görüşme gerçekleştirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi marjında düzenlenen 'Brüksel Forumu' isimli kamuoyuna açık etkinliğin 'İstikrara Katkı' başlıklı oturumunda video mesaj yoluyla hitap etti. Erdoğan şöyle konuştu: 

Düzenlenen sempozyumun tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi. Teknolojik gelişmeler, demografi baskılar, iklim değişikliği, terör, düzensiz göç ve koronavirüs salgınının yeni sınamaları beraberinde getirdiğini belirten Erdoğan, "Bu durum zorunla olarak, güvenlik ve istikrara dair bakışımızı da etkilemekte. Bu konuları bütüncül bir vizyonla ele almamızı zorlamaktadır. Türkiye bu anlayışla bölgesinde ve ötesinde güvenilir bir müttefik olarak üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmektedir. Sahadaki sorunların özellikle çözümünde inisiyatif alan, insanı boyutu öne çıkaran, yapıcı ve aktif bir siyaset uyguluyoruz. Irak'tan Afganistan'a, Kafkaslardan Balkanlara, Karadeniz'den Akdeniz'e Afrika'ya kadar istikrarın tesisine yönelik tüm girişimlere öncülük ediyor, katkı sağlıyoruz. Komşularımızla ilişkilerimizde uluslararası hukuka, adalet ve hakkaniyete, karşılıklı hak ve çıkarlara saygıyı gözetiyoruz. Komşumuz ve müttefikimiz Yunanistan'la aramızdaki diyalog kanallarının canlandırılmasının ikili meselelerin çözümünün, bölgemizin özellikle istikrar ve refahına da hizmet ettiğine inanıyorum.

Biden: Erdoğan ile iyi görüşme gerçekleştirdik

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...