Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 May 2017 07:16

Erdoğan delil çantasıyla gidiyor

Trump yönetiminin, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’ye ağır silah vermeyi onaylamasından sonra gözler Erdoğan’ın 16-17 Mayıs’ta yapacağı kritik ABD ziyaretine çevrildi

Erdoğan delil çantasıyla gidiyor
erdoğan, trump, delil

Erdoğan’ın çantasında, güvenlik ve istihbarat birimlerinin son yeni bilgilerle hazırladığı önemli bir liste de bulunacak. Listede DEAŞ ile mücadele kapsamında verildiği belirtilen ancak PKK’nın eline geçen silahların envanteri olacak.

TRUMP yönetiminin Rakka harekâtı için PKK’nın Suriye kolu YPG’ye ağır silah ve cephane sağlama kararı, gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 16-17 Mayıs’ta yapacağı ziyarette, YPG’ye silah kararının Türkiye’nin güvenliği için oluşturduğu endişeleri bizzat ABD Başkanı Donald Trump’a aktaracağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çantasında, güvenlik ve istihbarat birimlerinin son yeni bilgilerle hazırladığı önemli bir liste de bulunacak. Görüşmede Erdoğan’ın Trump’a göstermesi beklenen bu listede, ABD, Almanya ve İngiltere’nin DEAŞ’a mücadeleyi gerekçe göstererek Kürtlere verdikleri, daha sonra terör örgütü PKK’nın eline geçip Türkiye sınırları içinde güvenlik güçlerine karşı kullandıkları silahların envanteri yer alacak. Listede, söz konusu silahlardan bazılarının Türkiye’ye nasıl sokulduğu, hangi bölgelerde nasıl ele geçirildiklerine dair bilgiler bulunuyor. Erdoğan, daha önce de YPG’lilerle birlikte poz veren Amerikan askerlerinin fotoğraflarını Trump’ın önüne koyacağını söylemişti. Listede ayrıca terör örgütünde ele geçirilen Rusya menşeli silahların da bulunduğu öğrenildi. Son olarak Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde Rus menşeli SA-16 tipi hava savunma füzesi ele geçirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...