Tgrt Haber
03 Aralık 2021 15:05

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Engelli öğretmenlerimizin her alanda yanındayız

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da gerçekleştirilen Engelli Öğretmen Atama Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Engellilere devletin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Hükümetimiz döneminde 63 bin 87 engelli ataması yapıldı" dedi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Engelli öğretmenlerimizin her alanda yanındayız
Son dakika,Cumhurbaşkanı Erdoğan,Dünya Engelliler Günü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da gerçekleştirilen Engelli Öğretmen Atama Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasının başında bugün vefat eden AK Partili eski Bakan Güldak Akşit'i andı. AK Parti hükümeti döneminde 63 bin 87 engelli ataması yapıldığını belriten Erdoğan, "Bugün de 750 engelli öğretmenimizin de atamasını gerçekleştiriyoruz" dedi.

Tüm engellilerin 3 Aralık gününü tebrik ederek başlayan Erdoğan, "Sözlerimin hemen başında bugün vefat eden genel başkan yardımcım Güldal Akşit hanımefendiye Allah’tan rahmet diliyorum. Engelli sporcularımızın başarılarına farklı bir nazarla bakıyoruz. Bugünü vesile kılarak 750 engelli öğretmenimizin de atamasını gerçekleştiriyoruz. Hükümetimiz döneminde 63 bin 87 engelli ataması yapıldı. Kim engellilere devletin kapılarını açıyormuş uygulamada ortada" dedi.

"ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU EN KISA SÜREDE MESLİC'TE"

Öğretmenlik Meslek Kanunu en kısa sürede Meclis'e sunulacağını belirten Erdoğan, "Öğretmenlik meslek kanunun bir kez daha hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Dünyanın en geniş kapsamlı sosyal güvenlik sistemini Türkiye’ye kazandırdık. Engellilere yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal güvenceye kavuşturduk. Türkiye genelinde 128 engelsiz gündüz yaşam merkezini hizmete sunduk" dedi.

"İLK ÜLKELER ARASINDA YER ALDIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına şu şekilde devam etti:

Millet olarak mazisi 2200 yılı bulan köklü bir devlet geleneğine sahibiz. Bizler aynı zamanda tarih boyunca dünya siyasetine yön vermiş, ilimde sanatta edebiyatta çığır açmış bir milletin çocuklarıyız. Hz. Mevlana'nın pergel metaforunda olduğu gibi bir ayağımızı kendi değerlerimize saplıyoruz. 

2005 yılında çıkarılan engelliler kanunu ile istihdamdan, ayrımcılığın önlenmesine kadar tüm sorunları çözdük. 2007 yılında BM engelli hakları sözleşmesini imzalayan ilk ülkeler arasında yer aldık. Engelli kardeşlerimizin her türlü kamu hizmetine kolaylıkla erişebilmelerini sağladık. Kaldırım, yaya geçidi, park gibi araçların erişebilir olmasını zorunlu hale getirdik. Özürlü, sakat, çürük gibi incitici sözleri temizledik. 

"AYLIK BİN 800 LİRA ÖDEME YAPIYORUZ"

Kamuya ait bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde sıra bekleyen hiç bir vatandaşımız kalmadı. 2012 yılında bir ilke imza atarak, engellilere yönelik ayrı ve merkezi bir sınav sistemi getirdik. Evde bakım hizmeti kapsamında 535 bin 805 vatandaşımıza aylık bin 800 TL ödeme yapıyoruz. Son 19 yılda eğitim, rehabilitasyon, evde bakım, girişimcilik, sağlık ve erşilebilirlik gibi pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik.

Bir süredir üzerinde çalıştığımız 2030 Engelsiz Vizyon belgesinin hazırlıklarını tamamladık. Ülkemizin engellilerle ilgili çalışmalarına yön verecek bir yol haritası çıktı.

ERDOĞAN, ANNESİNİ RESMEDEN ENGELLİ GENCİN ELİNİ ÖPTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, annesini ve kendisini resmeden engelli gencin elini öptü. Engelli Öğretmen Atama Töreni'nde duygusal anlar kameralara yansıdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...