Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Haziran 2021 09:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fatma, ABD başkanlarını şaşırttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz gün vekillerle yaptığı toplantıda neler konuşulduğu ortaya çıktı. Erdoğan'ın vekillere “Meclis tatile girdikten sonra illerinize gidin, sıkmadığınız el kalmasın" talimatı verdiği öğrenildi. Öte yandan Erdoğan Biden görüşmesinde neden Merve Kavakçı’nın kızının çevirmen olduğunu da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fatma, ABD başkanlarını şaşırttı
erdoğan,Fatma Gülham Abushanab,biden,trump

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Biden ile görüşmesinde çevirmen olarak Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Kavakçı'nın kızı Fatma Abushanab'ın görevlendirilmesine gelen tepkilere ilk kez cevap verdi.

"FATMA, BIDEN VE TRUMP'I ŞAŞIRTTI"

Abushanab'ı çok iyi İngilizce bildiği için tercih ettiğini söyleyen Erdoğan, bir de anısını anlattı.

"Fatma kızımız, Trump döneminde de benim tercümanım olarak bir toplantıya katılmıştı. O zaman Trump bana, Fatma kızımızın İngilizceye çok hakim olduğunu söyledi. Her liderin dile hakimiyeti olan güvenilir bir tercümanı olması gerek' dedi. Biden da çok şaşırdığını ve çok güzel konuştuğunu söyledi."

Erdoğan, parti genel merkezinde bir grup milletvekilli ve parti yöneticisiyle yaptığı kahvaltılı toplantıda konuştu. Cumhurbaşkanı Partisinin yeni anayasa çalışmaları hakkında ilk kez “Gündemimizde sivil anayasa var ve İnşallah sivil anayasa da bize nasip olacak" görüşünü dile getirdi.

Erdoğan'ın milletvekillerine “halkla yüz yüze temas kurun” dediği belirtildi. “Meclis tatile girdikten sonra illerinize gidin, Sıkmadığınız el kalmasın" talimatı verdiği öğrenildi. Erdoğan önümüzdeki günlerde görüşmelerini diğer milletvekili gruplarıyla sürdürecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...