Tgrt Haber
16 Haziran 2017 20:00

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı ve Katar Emiri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüştü

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı ve Katar Emiri ile görüştü
Cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan,fransa cumhurbaşkanı,emmanuel macron,katar emiri,şeyh temim bin hamad al sani,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa  Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani,  telekonferans aracılığıyla Körfez ülkeleri ile Katar arasında yaşanan gerilimi  ele aldı. 
 
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, liderlerin  krize çözüm üretmek için yaptıkları temasları birbirleriyle paylaştıkları  görüşmede, bölgedeki gerilimin ivedilikle düşürülmesi gerektiği vurgulandı.
 
Liderler, mevcut gerilimin, yaptırımlar değil, ancak diyalog ve  müzakere ile çözülebileceğine, bu yöndeki çabaların desteklenmesi gerektiğine  dikkati çekti.
 
Terörün her türüne karşı olduklarını ifade eden liderler, keyfi  tasarruflara mahal bırakmayacak biçimde terör örgütlerinin net bir şekilde  tanımlanması gerektiğini belirtti.
 
Liderler, önümüzdeki süreçte yakın temas içerisinde olma hususunda da  mutabık kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...