Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2022 13:50 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 22:34

Erdoğan'ın 'acil' kodla topladığı güvenlik zirvesi bitti: Rusya'ya kınama, Ukrayna'ya destek

Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat başlatmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Güvenlik Zirvesi sona erdi. Rusya’nın saldırısının uluslararası hukuku ihlal ettiği ve kabul edilemez olduğu ifade edilen zirvede Türkiye'nin Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini sürdüreceği vurgulandı.

Erdoğan'ın 'acil' kodla topladığı güvenlik zirvesi bitti: Rusya'ya kınama, Ukrayna'ya destek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rus ordusu Ukrayna'nın başkenti Kiev ve birçok bölgeyi vuruyor. Kiev'de patlama ve siren sesleri duyuluyor. ABD Başkanı Biden, müttefikler ile birlikte Rusya'ya karşılık verileceğini duyurdu. Rusya'ya saldırmayacaklarını kendilerini savunacaklarını açıklayan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ülkede sıkıyönetim ilan etti. Ukrayna ordusu Rus uçağı ve helikopter düşürdüğünü açıkladı. 

İki ülke arasındaki yüksek gerilim sonucunda Rusya'nın başlattığı askeri operasyon dünyayı alarma geçirdi. Tüm dünya yaşananları takip ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı askeri harekat sonrası Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Zirvesi'ni acil toplama kararı aldı.

RUS SALDIRISI KABUL EDİLEMEZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık ettiği Beştepe'deki toplantı sona erdi. Zirvede, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahelesi ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki güvenlik zirvesinde, Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının uluslararası hukuku ihlal ettiği ve kabul edilemez olduğu ifade edildi.

TÜRKİYE'DEN UKRAYNA'NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE DESTEK

Güvenlik zirvesinde Türkiye’nin, Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini sürdüreceği vurgulandı. Zirvede bölge ve dünya güvenliğini tehdit eden saldırının durması için Rusya ve uluslararası platformlar nezdindeki girişimler değerlendirildi

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahelesinin ele alındığı zirveye, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan’da ziyareti nedeniyle zirveye katılamadı.

HAREKAT SONRASI ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı harekat sonrası telefonda görüştü. Kremlin görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Görüşmede Rusya’nın Donetsk ve Longask'ın tanınması masaya yatırılırken iki lider, konu hakkındaki görüşlerini birbirlerine sundu. Putin 'in NATO ve ABD'nin tepkisi karşısında hayal kırıklığına uğradığını belirttiği konuşmada, Erdoğan'ın ise bilinen görüşlerini yinelediği öğrenildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...