Tgrt Haber
10 Haziran 2021 21:02

Erdoğan ile Macron NATO zirvesi öncesi görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO zirvesi öncesinde görüşme gerçekleştirilecek.

Erdoğan ile Macron NATO zirvesi öncesi görüşecek
emmanuel macron,recep tayyip erdoğan,türkiye,fransa,nato,görüşme

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO zirvesi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı.

GÜNDEMDE 3 BAŞLIK VAR

Görüşme talebinin karşılıklı olduğunu dile getiren Emmanuel Macron; iki ülke arasındaki ilişkiler, Doğu Akdeniz ve Dağlık Karabağ meselesinin ele alınacağını söyledi. Türkiye ile aralarında görüş ayrılıkları bulunduğunun altını çizen Macron, yine de bu sorunlara diyalog kurarak çözüm bulmayı ümit ettiğini belirtti.

NATO LİDERLER ZİRVESİ NE ZAMAN?

NATO üyesi ülkeler 14 Haziran Pazartesi günü Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenecek zirveye katılacak. Zirvede Türkiye'nin dış politikasını yakından ilgilendiren görüşmeler gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kritik zirvede ABD Başkanı Joe Biden ile görüşeceği açıklanmıştı. Bu görüşmenin yanı sıra Erdoğan ile Fransız mevkidaşı Macron da baş başa görüşecek.

Zirve öncesi bir kritik mesaj da NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den gelmişti. Türkiye'nin NATO için çok güçlü ve önemli bir müttefik olduğunun altını çizen Stoltenberg, terör örgütü DEAŞ'la mücadeleden sonra da NATO'nun güney sınırında istikrarın sağlanması için birlikte çalışmayı sürdüreceklerini ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...