Tgrt Haber
05 Haziran 2021 15:43

Erdoğan: Marmara'yı müsilaj belasından kurtaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Denizi'ni saran müsilaj (salya) için talimat verdiğini belirterek "Marmara'yı müsilajdan kurtaracağız" dedi.

Erdoğan: Marmara'yı müsilaj belasından kurtaracağız
erdoğan,marmara denizi,müsilaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 millet bahçesinin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Marmara'daki müsilaj sorununun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na talimat verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü''nde 10 yeni millet bahçesinin toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan konuşmasında son günlerde gündem olan Marmara Denizi'ni saran müsilaj (salya) ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

ERDOĞAN'DAN MÜSİLAJ TALİMATI

Marmara'da karşımıza çıkan müsilaj gibi sorunların kaynağının arıtılmadan denizlere bırakılan atık sular olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuda Çevre Şehircilik Bakanıma talimatı verdim. Başta Marmara olmak üzere bu müsilaj belasından, denizlerimizi kurtaracağız. Müsilaj Marmara'dan Karadeniz'e yayılmasın diye hızlanacağız." dedi.

KARADENİZ'E YAYILMAMASI İÇİN HIZLI ADIM ATACAĞIZ

Haliç'teki kirlilğin daha büyük olduğunu ve temizlediklerini hatırlatan Erdoğan, "Müsilaj sorunundan da denizlerimizi kurtaracağız. Kirlilik kaynağı olabilecek her yerde denetimler yapıyoruz. Marmara'dan Karadeniz'e yayılmaması için hızla adım atacağız. Müsilaj sorununun üstesinden geleceğimize inanıyorum."  dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...