Tgrt Haber
18 Kasım 2021 17:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Nijer Cumhurbaşkanı görüşmesinde TB2 SİHA detayı!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel konular ele alınırken, Nijer'in Türkiye'den alacağı TB2 SİHA, HÜRKUŞ ve zırhlı araçlara da değinildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Nijer Cumhurbaşkanı görüşmesinde TB2 SİHA detayı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Nijer,TB2,SİHA,HÜRKUŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Nijer ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

FETÖ'YE KARŞI MÜCADELE 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Nijer’le ilişkilere büyük önem atfettiğini belirterek, FETÖ’ye karşı mücadelede Nijer’in yakın işbirliğini sürdüreceğine inandığını ifade etti.  Nijer’de salı günü gerçekleşen silahlı saldırılarda hayatını kaybedenler için taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Nijer’in terörle mücadele çabalarını desteklediğini ifade etti. 

TB2 SİHA VE HÜRKUŞ DETAYI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer’in Türkiye’den tedarik edeceği TB2 SİHA, HÜRKUŞ ve zırhlı araçların bu ülkenin askeri ve güvenlik kuvvetlerinin kapasitelerini artıracağını dile getirdi.  

Türk insansız hava araçları geçen yıl Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı kazandığı savaşta belirleyici bir rol oynamıştı. O zamandan beri Polonya, Fas ve Ukrayna Bayraktar TB2'yi satın alırken, Angola, Etiyopya, Nijer, Nijerya ve Ruanda da dahil olmak üzere diğer birçok ülke de ilgilenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...