Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Temmuz 2022 10:10 - Güncelleme : 20 Temmuz 2022 10:28

Erdoğan, Putin’i neden bekletti? Koridorda yaşananlar ortaya çıktı: En az 3 dakika…

Türkiye, İran ve Rusya arasında gerçekleştirilen Astana Formatında Yedinci Üçlü Zirve Toplantısı’na Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Putin’in görüşmesi sosyal medyaya damgasını vurdu. Putin görüşme öncesi yaklaşık bir dakika Erdoğan’ı bekledi. Erdoğan’ın, Putin’i neden beklettiği Kremlin muhabiri tarafından anlatıldı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Turkrus.com
Erdoğan,Putin,İran

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İran’da "Astana Formatında Yedinci Üçlü Zirve Toplantısı" kapsamında bir araya geldi. Zirvenin ardından Rusya-Ukrayna savaşı, Suriye’deki terör örgütleri, düzensiz göç, Filistin gibi konularla ilgili ortak bildiri yayımlandı.

Toplantıya Rusya lideri Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi damga vurdu. Görüşme öncesi yaklaşık bir dakika boyunca Erdoğan'ı bekleyen Putin'in gergin tavırları kameralara yansıdı. Vladimir Putin bekleme esnasında etrafında bulunan masa ve sandalyeleri inceledi.

ERDOĞAN İLE PESKOV KARŞILAŞMASI

Kommersant gazetesinin “Putin’in gölgesi” diye anılan deneyimli Kremlin muhabiri Andrey Kolesnikov, o anlarda yaşananları şöyle anlattı:

Türkiye Cumhurbaşkanından birkaç saniye önce salona giren Sayın Putin'in müzakere odasında ayakta onu beklediğini söyleyebilirim, ama durum bu değildi. Sayın Erdoğan'ın koridorda Dmitry Peskov ile karşılaşacağını kim bilebilirdi ki? Türkiye Cumhurbaşkanı Peskov’un yanından geçmişti ama sonra geri döndü ve kendi dilinde, Türkçe sohbet etti. Bay Peskov daha sonra “Beni uzun zamandır görmedi…” diyerek, utanarak mazeret bildirdi. Bu arada, Rusya devlet başkanı en az üç dakika boyunca, garip bir şekilde kameraların önünde ayakta bekledi.

Türkçesi iyi olan Kremlin sözcüsü Peskov, daha önceki zirvelerde de sık sık Erdoğan ile sohbet etmişti.

Kaynak: TGRT Haber, Turkrus.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...