Tgrt Haber
25 Şubat 2015 17:20

Erdoğan, TÜRGEV yurdunu hizmete açtı

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) Bursa'daki yurdu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından telekonferansla hizmete açıldı.

Erdoğan, TÜRGEV yurdunu hizmete açtı
erdoğan, türgev,

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) Bursa'daki Zeynep Hatun Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TÜRGEV'in ATO Congresium'daki toplu yurt açılış töreniyle hizmete açıldı. Erdoğan, Nilüfer ilçesindeki yurdun hayırlı olmasını diledi. Nilüfer'deki açılış törenine Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay ve çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Bursa'daki üniversite öğrencilerinin en büyük sıkıntısının konaklama olduğunu belirten Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, Kredi Yurtlar Kurumu'nun yeterli kapasiteye sahip olamadığını söyledi. Usta, "Bu açıdan hayırsever vatandaşların ve vakıfların bu tür yurt çalışmaları çok önemli. TÜRGEV, Türkiye'nin bir çok yerinde yapmış olduğu yurtlarından bir tanesini de Bursa'da açmak bize memnuniyet verdi. Kız öğrencilerin nezih ortamda yetişmesi çok önemli. Vakıf müessesesi bizim için çok önemli. Osmanlı'dan gelen vakıf medeniyetini bu hizmetlerle yansıtıyoruz. 82 öğrencimiz burada kalacak. Bu yurdu buraya açan TÜRGEV'e, çalışanlarına ve bu vakfa katkı koyan bütün hayırseverlere şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu.

Yeni açılan eğitim öğretim yuvasında öğrencilerin çok rahat edeceğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Türkiye'nin hedeflerine bu gençlerle varacağız. Bu açıdan gençlere sahip çıkılması ve onların eğitilmesi bizim için önemli. Buna her alanda katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda da bu yurtların sayısı her geçen gün artıyor. TÜRGEV de bunlardan biri. Bursa'da, hayırsever iş adamlarının destek verdiği örnek bir yurt açıldı. Hedefimiz insanlarımızın en güzel şekilde yetişmesi ve kendilerini donanımlı hale getirmesi. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin en güzel şekilde yetişmesi, vizyon sahibi olması bizim için önemli" diye konuştu.

TÜRGEV Genel Kurul Üyesi Tülay Kalav da yurdun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Yurt, Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay'ın yaptığı duanın ardından açıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...