Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ağustos 2022 06:33 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 09:54

Dünyanın gözü Ukrayna'da! Erdoğan barış için devrede... Hedef: Zelenskiy ve Putin'i bir araya getirmek

Dünyanın gözü Ukrayna’da. Tahıl koridorunun açılmasında öncü rol oynayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez barış koridorunun açılması için çabalayacak. Erdoğan’ın savaşın bitmesi için Ukrayna lideri Zelenskiy ile Rusya lideri Putin’i bir araya getirmek için girişimde bulunması bekleniyor.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Dünyanın gözü Ukrayna'da! Erdoğan barış için devrede... Hedef: Zelenskiy ve Putin'i bir araya getirmek
erdoğan,savaş,ukrayna,zelenskiy

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya barışı için önemli bir adım daha atıyor. Uluslararası ve bölgesel problemlerin çözümünde aktif rol alan Erdoğan, Ukrayna’ya günübirlik çalışma ziyareti yapacak. Rusya-Ukrayna arasındaki süren savaşın sona erdirilmesi konusunda daha önce aldığı inisiyatif çerçevesinde Erdoğan’ın tarafları yeniden bir araya getirmek için girişimde bulunması bekleniyor. İki tarafla da Ukrayna-Rusya savaşının ilk gününden itibaren görüşme trafiği yürüterek savaşın bitmesi için yoğun çaba sarf eden tahıl krizinin aşılmasında da büyük rolü bulunan Erdoğan bugün Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin Ukrayna’ya gidiyor. Ukrayna’da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in katılacağı üçlü bir zirve de yapılacak.

İKİ LİDERLE DE ARASI İYİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinin hem Ukrayna hem Rusya liderleri ile sıcak ilişkiler içerisinde olan bir devlet başkanının ziyareti olması açısından barış umutlarını yeşertiyor. İki yıl önce ülkesinin toprak bütünlüğüne verdiği destekten dolayı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a devlet nişanı takdim etmişti.

Dünyanın gözü Ukrayna'da! Erdoğan barış için devrede... Hedef: Zelenskiy ve Putin'i bir araya getirmek

“YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜN” TEKLİFİ

Savaşın başladığı 24 Şubat’tan bu yana Erdoğan’ın Ukrayna’ya yapacağı ilk ziyaret olma özelliği de taşıyan temaslar kapsamında Erdoğan, mevkidaşı Zelenskiy ile son yıllarda artarak güçlenen ikili ilişkileri değerlendirecek. Erdoğan’ın görüşmede Zelenskiy’e Putin ile yüz yüze görüşme teklifini tekrarlayacağı da öğrenildi.

ÜÇLÜ ZİRVE DE YAPILACAK

Temaslar çerçevesinde ayrıca, Erdoğan, Zelenskiy ve Guterres’in katılacağı üçlü bir zirvede, Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihraç edilmesi amacıyla kurulan mekanizmanın faaliyetlerini de değerlendirecek. Mekanizmanın güçlendirilmesi ve aksaklıkların giderilmesi için atılabilecek adımlar masaya yatırılacak. Erdoğan’ın hava yoluyla Polonya’ya gitmesi, oradan da kara yoluyla, görüşmenin yapılacağı Ukrayna’nın Polonya sınırına yakın Lviv kentine geçmesi bekleniyor.

ERDOĞAN UKRAYNA'YA GİTTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin davetine icabetle günübirlik çalışma ziyareti için Ukrayna'ya gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin daveti üzerine günübirlik çalışma ziyareti için Lviv’e gitti. Cumhurbaşkanlığı uçağı ile Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan hareket eden Erdoğan’ın Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy ile stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkilerini değerlendirmesi bekleniyor.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukraynalı mevkidaşıyla yapacağı görüşmelerde stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkileri tüm veçheleriyle değerlendirilecek.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...