Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Şubat 2016 20:13

Erdoğan, 'Ümidi olan var mı?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekvador Devlet Başkanı ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, 'Ümidi olan var mı?'
erdoğan, ekvador,

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Esasen bu ziyaretler çok geçikmiş vaziyette. Türkiye-Ekvador arasında 119 milyon dolarlık işbirliği var. Bunu yükseltmemiz lazım. İş adamlarımıza yapacağımız hitap, onlara farklı bir heyecan verecektir."

Yapılan anlaşmalar Türkiye ve Ekvador'u çok daha farklı konumlara getirecektir.

 "Bildiğiniz gibi Cenevre görüşmeleri dün 25 Şubat'a ertelendi. Bu görüşmeler devam ederken, Suriye halkına yönelik hava bombardımanları ve saldırılar da devam ediyordu. Son olarak Halep'e yönelik saldırılar neticesinde binlerce sivil Türkiye'ye doğru harekete geçti. Avrupalı dostlarımız bizden mülteci akınını durdurmamızı istiyor. Suriye'de bunlar yaşanırken, soruyorum ben; bu akım nasıl durdurulacak. Mantıkla uyuşmuyor. Bunu çözmemiz gerekiyor. Cenevre durdu. "Cenevre'den ümidi olan var mı?" Tabi ki muhalafet böyle bir yaklaşıma olumlu yaklaşmayacaktır. 400 bin insan Suriye'de hayatını kaybetti. Suriye krizi yakın tarihin 2. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük insani krizi. Suriye'de tarih yok oluyor, kültür yok oluyor. Tarihi miraslar gidiyor kimse sesini çıkarmıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...