Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 May 2017 10:58

Erdoğan yeni sürecin kodlarını paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 21 Mayıs’ta başlayacak yeni sürecin kodlarını kurmaylarıyla paylaştı. "Hesabi değil hasbi (gönüllü hizmetkâr) olacağız. Hasbiliğe döneceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözleri ile AK Parti, AK Partili belediyeler ve hükümet açısından üç aşamalı bir sürecin devreye sokulacağını da ortaya koydu.

Erdoğan yeni sürecin kodlarını paylaştı
Erdoğan,yeni süreç

AK Parti kulislerinde yeni dönemin hükümet, parti vitrininden politikalara kadar nasıl şekilleneceği merakla bekleniyordu. Erdoğan, referandum ile birlikte partiden uzak olduğu yaklaşık 3 yıllık dönemi değerlendirdi ve yeni dönemin kadroları, politika ve çalışma yöntemini nasıl şekillendireceğini kurmayları ile paylaştı. Erdoğan, "Parti olarak hasbilikten hesabiliğe doğru savrulduk. Hasbiliğe döneceğiz Hesabi değil hasbi (gönülden, karşılık beklemeksizin yapılan) olacağız" dedi.

EKSİKLİKLERE BAKACAĞIZ

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinde kendini izleyen yazar ve temsilcilere yeni döneme ilişkin şunları söylemişti: "Böyle gelmiş böyle gider diyemeyiz. Böyle gelmiş, böyle gitmez. Eksikliklerimiz nelerdir, nerelerde hata vardır bunlara bakmamız lazım. Kucaklama ağının çok geniş olduğu bir yaklaşımı ortaya koymamız gerekecek. Bu hareket bizi dışladı dedirtmeme noktasında elimizden geldiğince gayret edeceğiz. Bunu yüzde 100 başarmak mümkün değil ama biz elimizden geleni yapacağız. Önemli olan gönüllere girmektir. Tüm teşkilatları bu hale dönüştürmeyi başarmamız gerekiyor. Ve ben inanıyorum ki; bu başarılabilirse insanların bizlere teveccühü daha da artacaktır." Erdoğan kamuoyu önünde yaptığı bu açıklamalarla kadroları ve politikaları gözden geçirip önemli değişiklik yapacağı mesajı verdi.

HASBİLİK DÖNEMİ

Erdoğan'ın bu sözleri ile Ak Parti, AK Partili belediyeler ve hükümet açısından üç aşamalı bir sürecin devreye sokulacağını da ortaya koydu. Bunun ilk adımı "hasbi bir ekip kurmak" olacak. Bakanlar Kurulu'nda yapılacak değişikliğin yanı sıra AK Parti MKYK ve MYK, daha sonrasında ise parti teşkilatları bu kodlara göre yenilenecek. Karşılık beklemeden çalışan, vatandaş ile gönül köprüleri kuran isimler göreve gelecek. Erdoğan'ın, kongre sonrası 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel yönetim seçimlerine odaklanacağı, güçlü bir aday kadrosu ile yarışa gireceği belirtiliyor. İkinci adım "hasbi çalışma" olacak. Hükümet ve parti yaptığı icraatlar, belediyelerin hizmet anlayışı buna göre şekillenecek. İnsanlara dokunan, kucaklayan hizmetlere odaklanılacak.

ÖN HEYET ABD'YE GİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15-17 Mayıs'ta gerçekleştireceği ABD ziyareti öncesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ve MİT Müsteşarı Fidan, Esenboğa Havalimanı'ndan özel uçakla saat 09.40'ta Washington'a hareket etti. Orgeneral Akar, Kalın ve Fidan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesinde ABD'li yetkililerle temaslarda bulunacağı, ön çalışma yapacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı ilk yüz yüze görüşmede, bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...