Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Şubat 2015 18:10

Erdoğan’a yerini veren isim de aday

9 Mart 2003 yılında yenilenen Siirt seçimlerinde yerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a veren Mervan Gül, 7 Haziran seçimlerinde aday adayı oldu.

Erdoğan’a yerini veren isim de aday
erdoğan, aday,

Gül, AK Parti Siirt İl Başkanlığında dosyasını İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu'na teslim etti. Gül, yaptığı açıklamada, "Siyaset hayatıma başladığım ilk günden beri büyük Türkiye yolunda partimin hep yanında oldum ve olmaya devam edeceğim. Partimiz, bayrağı devraldıktan sonra Türkiye serüveni büyük bir yol alarak günümüz Türkiye'sine geldi. Belediye başkanlığım döneminde de Siirt'i yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalıştım. Aday olduğum zamanlarda adaylık verilse de verilmese de her zaman partimin yanında oldum. Partimle yola çıktığım ilk gün yürüdüğüm çizgim neyse bugün de aynı çizgide yürüyorum ve yürümeye devam edeceğim" dedi.

Siyasi hayatında edindiği bilgi ve birikimleri milletvekili olarak hizmete dönüştürmek istediğini ifade eden Gül, "Adaylık verilip seçilmem durumunda siyasi bilgi ve birikimimi, milletvekili olarak Siirt halkıyla birlikte yaşam alanımız olan Siirt'i yaşanabilir güzel bir şehir haline getirmek için kullanacağım. Uzun süredir Siirt siyasetinin, üç dilli kardeş şehrimizin ve Siirt gençliğinin sorunlarını çok iyi bilen biri olarak ihtiyaç ve sıkıntılarının çözümü noktasında çalışmalar yürüteceğim. Yeni Türkiye yolunda partimiz tarafından yürütülen çözüm süreci, yeni anayasa ve başkanlık sistemine yenilikçi fikirlerle destek olup, ilimizin gelişip daha iyi bir yere gelmesi için var gücümle çalışacağım" açıklamalarında bulundu.

AK Parti İl Başkanı Çalapkulu ise, Gül'ün 9 Mart 2003 Siirt yenileme seçimlerinde milletvekilliği adaylığından çekilip yerini Erdoğan'a verdiğini anımsattı. Gül'e fedakarlıklarından dolayı teşekkürlerini yineleyen Çalapkulu, "Siirt'te belediye başkanlığı görevinde de bulunan Mervan Gül, Türkiye'nin önünün açılmasında en büyük emek sahiplerinden biridir. Çünkü adaylıktan çekilerek yerini kurucu genel başkanımız ve mevcut Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bıraktı. Herkes bu fedakarlığı yapıp adaylıktan çekilmeyebilir fakat Mervan Gül bunu yaptı ve Türkiye'nin bugünlere gelmesinde büyük emekler verdi. Kendilerine bu fedakarlıklardan dolayı tekrar teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...