Tgrt Haber
03 Temmuz 2021 16:15

Erdoğan'dan Ali Koç’un mektubuna cevap

Fenerbahçe Kulübü, 3 Temmuz Şike Davası’nın 10. Yıl dönümü nedeniyle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki mektuplaşmayı yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mektubunda “FETÖ’nün, yargı marifetiyle Türk futbolunu dizayn etme girişimi, Fenerbahçe camiasının dik duruşu sayesinde başarısızlığa uğramıştır” dedi.

Erdoğan'dan Ali Koç’un mektubuna cevap
erdoğan,ali koç

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un FETÖ’nün futbolda şike kumpası soruşturmasının yıl dönümünde kendisine gönderdiği mektuba cevap verdi.

Mektubunda FETÖ’nün yargı ve emniyetteki militanlarıyla hukuk kaidelerini çiğnediğini hatırlatan Erdoğan, “Bu sürecin en büyük mağdurlarından biri, hiç şüphesiz, Fenerbahçe Spor Kulübü'dür” dedi.

ERDOĞAN'DAN 3 TEMMUZ MEKTUBU

"FETÖ’nün, yargı marifetiyle Türk futbolunu dizayn etme girişimi, Fenerbahçe camiasının dik duruşu sayesinde başarısızlığa uğramıştır. Örgütün demokrasimize ve istiklalimize yönelik hamlelerinin çoğunun akim kalmasında, Fenerbahçe’nin yürüttüğü hak arama çabasının önemli payı vardır."

Erdoğan, son FETÖ'cü hain de hukuk önünde hesap verene kadar, bu sinsi terör örgütüyle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti.

ALİ KOÇ: FETÖ'CÜ HAİNLERİN MASKESİ DÜŞTÜ

Ali Koç ise Cumhurbaşkanı’na gönderdiği mektupta, “Fenerbahçe’nin hak arama mücadelesini FETÖ’nün çarptığı ilk duvar olmuş, hainlerin maskesini düşürmüş ve aziz milletimizde de bir uyanışı başlatmıştır” ifadesine yer vermişti.

FETÖ’nün kumpaslarından olan futbolda şike davasında süreç 10 yıl önce başlamıştı. FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz, 2010-2011 sezonundaki maçlarda şike olduğunu iddia ederek 3 Temmuz 2011'de soruşturma başlatmıştı. Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım, 1 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Hazırladıkları tutanakla futbolda şike soruşturma sürecini başlatan polis memurlarından lokman yanık 161 yıl, Ahmet Kalender ise 588 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...