Tgrt Haber
25 Ocak 2022 12:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatma Girik için taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanatçı Fatma Girik’in vefatı dolayısıyla telefonla aradığı kardeşi Günay Girik’e taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatma Girik için taziye telefonu
fatma girik,erdoğan

Bodrum'da tansiyon şikayetiyle gittiği hastanede uzun süre tedavi altına alınan Yeşilçam yıldızı Fatma Girik, İstanbul'a sevk edilmişti. Özel bir hastanede tedavisine devam edilen Girik burada koronavirüse yakalandı. 79 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü sanatçı Girik için bugün Teşvikiye Camii’nde planlanan cenaze töreni olumsuz hava şartlarından dolayı ertelendi.

Kültür ve turizm bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılacağı cenaze töreni için gözler yarına çevrildi. Hava durumunun uygun olması halinde sanatçı için yarın Teşvikiye Camii’nde saf tutulacak.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı Fatma Girik’in vefatı dolayısıyla telefonla aradığı kardeşi Günay Girik’e taziyelerini iletti.

1958'de beyaz perdeyle tanışan Girik, Memduh Ün'ün yönetmenlik koltuğunda oturduğu "Ölüm Peşimizde" filminde Ayhan Işık ile kameralar karşısına geçti.

1968'de ise bir yandan kamera karşısında hayranlık oluşturan Girik, bir yandan da eline aldığı mikrofonla şarkılar söyledi.

Hayran kitlesi gitgide artan usta sanatçı için siyasete girme vakti gelmişti. 1988'de Şişli Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Girik, daha sonra televizyon programlarıyla gönüllere taht kurdu.

Temmuz ayında tansiyona bağlı rahatsızlığı nedeniyle Bodrum'da hastaneye götürülen sanatçı Girik, sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Hayranlarını yasa boğan gelişmeyi Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin böyle duyurdu.

Fatma Girik'in ölümünden sonra Yeşilçam'ın 4 yapraklı yoncasının biri solmuş oldu. Fatma Girik, koronavirüse bağlı organ yetmezliğinden hayatını kaybettiği açıklandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...