Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2021 13:16 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun ‘gayri milli’ çıkışına sert tepki

Cumhuraşkanı Erdoğan, AK Parti’ye oy verenleri ‘gayri milli’ ilan eden CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sert cevap verdi: Helalleşmeden bahseden biri kalkıp da bunu söyler mi?

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun ‘gayri milli’ çıkışına sert tepki
erdoğan,cumhurbaşkanı,kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan dönüşü, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’ye oy verenleri ‘gayri milli’ ilan ettiği açıklamasına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun hehalleşme çıkışını hatırlatan Erdoğan “Madem helalleşmeden bahsediyorsun, helalleşmek isteyen kalkıp da helalleşmek istediklerine bu şekilde gayri milli diye hitap eder mi?” dedi. 

Erdoğan konuyla ilgili bir soruya cevap verirken şöyle konuştu: 

Her şeyden önce bu aralar Bay Kemal helalleşmeden bahsediyor. Bir sorun bakalım helal nedir, haram nedir? Madem helalleşmeden bahsediyorsun, helalleşmek isteyen kalkıp da helalleşmek istediklerine bu şekilde gayri milli diye hitap eder mi? Gayri milli diye hitap ettiğin kişiye oy verenler, bu ülkede yüzde 52. Yüzde 52 ile Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi mi? Seçildi. O sebeple “Helalleşmek nedir Bay Kemal?” diye sormak lazım. Helal ve haramı öğrenmesi lazım. Şu anda parti kuran eski arkadaşları bile Bay Kemal’e hakkımı helal etmeyeceğim diyorlar. Yani Tayyip Erdoğan’a kalkıp bunu söyleyen adam, sen kiminle helalleşeceksin? Bir defa önce benim sana hakkımı helal etmem lazım. Neden? Kazandığım davalar var. Avukatlarıma dedim ki “daha üzerine gitmeyeceğim, bu davaları iptal edin.” Ben böyle yaklaşmış birisiyim. Ama görüyorum ki sen şu anda bana ve bize oy veren tabanımıza gayri milli dersen biz seninle asla helalleşemeyiz. Bu şekilde saygısızlık yapan, bizden asla helallik beklemesin.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, döviz kurundaki yükselişe ilişkin düzenlediği basın toplantısında hükümeti eleştirmişti. TL'nin değerini koruyamayanların milliyetçi olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Bunlar gayri millidir. Destekleyenler de gayri millidir" diyerek AK Parti'ye oy verenlerin milli olmadığını ileri sürmüştü. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...