Tgrt Haber
28 May 2021 13:10

Erdoğan'dan Taksim Camii paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hayırlı Cumalar" ifadesiyle Taksim Camisi'ne ait bir görseli sosyal medya hesabından paylaştı.

Erdoğan'dan Taksim Camii paylaşımı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Taksim Camii

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hayırlı cumalar" ifadesini kullandı. Erdoğan'ın paylaşımında bugün ibadete açılacak Taksim Camisi yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi Twitter adresinden yaptığı bu paylaşım kısa sürede çok sayıda beğeni ve retweet aldı.

Erdoğan'dan Taksim Camii paylaşımı

İBADETE AÇILIYOR

Temeli 2017 yılında atılan Taksim Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugün ibadete açılıyor. Temeli 2017 yılında atılan Taksim Camii 2 bin 482 metrekarelik alanda inşa edildi. 9 metre 45 santimetre yüksekliği ile Türkiye'deki en yüksek mihraplardan birine sahip olma özelliğini taşıyan caminin, kapalı ibadet alanında 2 bin 250 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

SELÇUKLU MOTİFLERİ 

Ana girişi ile birlikte toplamda 4 girişi bulunan Taksim Camii’nin zemin üstü bina yüksekliği 20.70 metre, ana kubbe yüksekliği 9.6 metre, çapı ise 28 metre olarak tasarlandı. 12 bin 574 metre kare toplam kapalı alanı olan camide 165 araçlık 3 katlı otopark da bulunuyor. Taksim Camii'nin girişi, abdesthaneleri, zemini ve tavanında 8 köşeli Selçuklu motiflerine de yer verildi.

Cami ibadetin yanı sıra konferans ve sergi salonları gibi alanlarıyla da kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...