Tgrt Haber
28 Eylül 2017 07:42

Erdoğan'ın sözleri Kerkük'te duvara yazıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sözlerini Kerkük’te Türkmenler duvarlara yazdı.

Erdoğan'ın sözleri Kerkük'te duvara yazıldı
erdoğan,cumhurbaşkanı,kerkük,ıkby

IKBY'de gerçekleşen gayrimeşru referandumun ardından Kerkük'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerini duvarlara yazan Türkmenler, "Vatanımızı korumak için and içtik" diyor.

Sabah gazetesinden İlhami Yıldırım-Ömer Faruk Görçin'in haberine göre: Günlerdir sessiz ve gergin bekleyişin hâkim olduğu kentte, bölgeyi Kürtleştirme çabalarından bıkan Türkmenler, var güçleriyle vatanlarını korumaya kararlı. Gözleri ise Türkiye'den gelecek yardımlarda. Irak Türkmen Öğretmenler Birliği Başkanı Abdüsselam Bayraktar, "Okullarımızda sandıkların kurulmasına izin vermedik. Ama silah zoruyla gelip sandık kurdular. Eskiden Süleymaniye ve Erbilde'de Türkmen okulları vardı. Şimdi onları kaybettik. Kerkük'te de aynısını yapmak istiyorlar ancak buna asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Türkmeneli Televizyonu Genel Müdürü Yalman Haceroğlu da Barzani'nin kendi siyasi yaşamını sürdürebilmek ve İsrail'in isteklerini yerine getirmek için referandum düzenlediğini, Kerkük'te referandum sandıkları kurduran Vali Necmettin Kerim'in de basın toplantısında mikrofonunun açık kaldığının farkına varmadan Türkmenler için "Bunları kovacağız" dediğini aktardı.

'ÖLSEK DE KABUL ETMEYİZ'

Osmanlı döneminde bölgedeki sancaktar aşiretlerden olan Bayraktar aşiretinden 62 yaşındaki Safiye Bayraktar'ın torunları Mustafa Kemal, Tülin ve Melek ile karşımıza çıkan Safiye teyze "Bizi Erbil'e bağlamak istiyorlar. Türkiye bizim yardımcımız olmalı. Kimlik kartlarımızı değiştirmek, mekteplerimizi kapatmak, bizi işsiz bırakmak istiyorlar. Biz bunu ölsek de kabul etmeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerinden çok etkilendiğini de söyleyen Safiye Teyze, Türkmen gençlerinin bu sözleri duvarlara yazdığını anlattı. "Ertuğrul gibi, Kanuni gibi, Mustafa Kemal gibi savaşacağız" diyen Safiye Teyze, torunları Türk milletine hayırlı olmaları için yetiştirdiğini de söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...