Tgrt Haber
30 Nisan 2022 14:50 - Güncelleme : 30 Nisan 2022 14:56

Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinde ‘fetih' detayı! Oda numarası dikkatten kaçmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyaretini tamamlayarak ülkeye döndü. Dört yıldır iki ülke arasında yaşanan sorunların ardından ilk kez Suudi Arabistan’a giderek iki gün boyuca orada kalan Erdoğan’ın bu süre zarfında misafir olduğu oteldeki oda numarasının 1453 olması ise dikkatlerden kaçmadı.

Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinde ‘fetih' detayı! Oda numarası dikkatten kaçmadı

İki ülke arasında 2018'den bu yana en ciddi krizlerden birinin çıkmasına yol açan Cemal Kaşıkçı davasının Riyad'a devredilmesinin ardından iki günlük Suudi Arabistan ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüş esnasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ziyaretinde kaldığı odanın 1453 numaralı olması dikkat çeken Erdoğan, konuya ilişkin "Oda numarasını o mesajı düşünerek yapmışlarsa tevafuk olmuştur." Dedi.

Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinde ‘fetih' detayı! Oda numarası dikkatten kaçmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gazeteci tarafından "Bu ziyaretle ilgili şöyle bir şey dikkatimi çekti; sizin Suudi Arabistan'da kaldığınız odanın numarası 1453'tü. Yani artık biz olmadan olmuyor. Onlar da bunun farkında mı acaba?" diye soruldu. 

"TARİHİN İZİNİ KAYBEDERSENİZ SİZ DE KAYBOLURSUNUZ"

Eğer bilerek yapıldıysa bu hareketin zarif olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Oda numarasını o mesajı düşünerek yapmışlarsa tevafuk olmuştur. İnşallah biz ecdadımızın yolunda aynı kararlılıkla gidebiliriz, onların elde ettikleri başarıları biz de aynı şekilde elde edebiliriz. Tabii tarihin izini sürdüğünüz sürece başarıya ulaşırsınız. Ama tarihin izini kaybederseniz siz de kaybolursunuz. Biz şu anda bu izi sürmeye devam ediyoruz ve ilham kaynağımız orası. Oradan aldığımız ilhamla da yolumuza devam ediyoruz.”

"CUMA CAMİİ'NİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Bu açıklamanın ardından Özbekistan ziyaretine de değinen Erdoğan, Hive’de 212 ağaç direk üzerine inşa edilmiş bir Cuma Camii olduğunu fakat caminin ibadete kapalı olduğunu söyledi. 

“Bize orada 50 kişinin namaz kılabileceği bir yer hazırladılar. Namazdan sonra Şevket Mirziyoyev kardeşime dedim ki, ‘Benim senden bir ricam var; uzun yıllar kapalı olan Ayasofya'yı açmak elhamdülillah bize nasip oldu. Şimdi sen de gel bu Cuma Camii'ni aç.’ Şeyhülislama dedi ki ‘süratle Cuma Camini açacağız.’ Onlar bu işi başlattılar, biz de takipçisi olacağız. Diyen Erdoğan, “İnşallah Hive'de o Cuma Camii'ni açmak hepimize nasip olur, açılış törenine de Diyanet İşleri Başkanımızla, Aksakalımızla, tüm heyetimizle hep birlikte katılırız ve Göktürkler, Uygurlar, Selçuklular, Osmanlı yeniden ayağa kalksın.” İfadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...