Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ağustos 2022 13:01 - Güncelleme : 11 Ağustos 2022 14:02

Eren Bülbül 5. ölüm yıldönümünde dualarla anıldı: İyi ki varsın Eren

2017 senesinde henüz 15 yaşındayken, PKK’lı teröristlerin erzak çaldığını jandarmalara ihbar etmesi üzerine açılan ateşle şehit edilen Eren Bülbül, ölümünün 5. yılında memleketi Trabzon’daki kabrinde dualarla anıldı. Ölümünden hemen önce sosyal hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla Türkiye’nin yüreğini dağlayan Eren Bülbül kimdir? Eren Bülbül neden öldürüldü? İşte Eren Bülbül’ün hikayesi…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Eren Bülbül 5. ölüm yıldönümünde dualarla anıldı: İyi ki varsın Eren
eren bülbül,5. yıl,ölüm yıldönümü,eren bülbül hikayesi

Trabzon’un Maçka ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki Eren Bülbül, 11 Ağustos 2017 günü Trabzon Maçka’da PKK’lı teröristlerin bir eve girip erzak çaldığını görmesi üzerine jandarmalara teröristlerin yerini göstermiş ve çıkan çatışmada PKK’lı teröristler tarafından şehit edilmişti. Şehit edilmesinden kısa bir süre önce sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın” yazısı ortaya çıkan Eren Bülbül, tüm Türkiye’yi hüzne boğdu. Şehadetinin üzerinden 5 yıl geçen Eren Bülbül, Maçka’daki kabri başında dualarla anıldı. Kabri başındaki anma törenine Maçka Belediye Başkanı, Maçka Kaymakamı ve Vali Yardımcısı katıldı.

Eren Bülbül 5. ölüm yıldönümünde dualarla anıldı: İyi ki varsın Eren

EREN BÜLBÜL NASIL ŞEHİT OLDU?

Trabzon’un Maçka ilçesinde  polis ekipleri ile PKK arasında çatışma oldu. PKK'ya bağlı grup saklanmak ve erzak almak amacıyla bölgedeki bir eve girdi. Grubu, girdikleri evden erzak çalarken gören Eren Bülbül durumu jandarmaya haber verdi. Bülbül, daha sonra PKK'lıların girdiği evi göstermek amacıyla güvenlik güçleriyle birlikte giderken Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte PKK'lıların açtığı ateş sonucu şehit oldu. 

EREN BÜLBÜL’ÜN İNTİKAMI ALINDI

Eren Bülbül ve Astsubay Ferhat Gedik'in şehit olduğu saldırıda, saldırıyı gerçekleştiren grup üyelerinden Barış Coşkun ve Bedrettin Çeliker, Giresun’un Güce ilçesi kırsalında 31 Mayıs 2018'de gerçekleştirilen bir operasyonda öldürüldü. 15 Temmuz 2018'de ise Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde gerçekleşen operasyonda saldırının faillerinden Mehmet Yakışır ve Levent Dayan adlı teröristler öldürüldü. PKK'nın Karadeniz sorumlusu olduğu ileri sürülen Mehmet Yakışır İçişleri Bakanlığı'nın "en çok aranan teröristler" listesinin kırmızı kategorisinde yer alıyordu. Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eren Bülbül, şimdi rahat rahat ismini anabiliriz. O kalleşler cehennemde, sen cennettesin. Kahraman jandarmamızı kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Eren Bülbül 5. ölüm yıldönümünde dualarla anıldı: İyi ki varsın Eren

EREN HATIRALARDA YAŞIYOR

2017’de şehit edilmesi üzerine birçok kurum ve kuruluş, Eren Bülbül’ün adıyla şehidi hatırlarda yaşatmak istedi. İlk olarak 2018 yılında İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Eren Bülbül adına Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir yetimhane açıldı. Türk Hava Yolları 25 Haziran 2019'da Boeing 787 model yeni yolcu uçağına Eren Bülbül’ün memleketi olan Maçka ismini verdi. 17 Eylül 2021'de Bursaspor taraftarları Eren Bülbül ve Ferhat Gedik ismiyle Nijer'de su kuyusu açtırdı. Eren’in doğum günü olan 1 Ocak 2022 de ise vizyona giren Kesişme: İyi ki Varsın Eren filmi ile Eren’in hikayesine yer verildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...