Tgrt Haber
04 Temmuz 2021 11:05

Eren operasyonları kapsamında 2 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı tarafında yapılan açıklamada, "Eren-14 Operasyonları kapsamında, Hakkari-Yüksekova ilçesi Uluyol köyü kırsalında, Polis-İHA ve Jandarma-SİHA destekli icra edilen operasyonda, 2 bölücü terör örgütü mensubu silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Eren operasyonları kapsamında 2 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı,Eren-14 Operasyonları

İçişleri Bakanlığı, Hakkari'de 2 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Bölgede operasyon, jandarma komando, JÖH ve PÖH birlikleriyle sürüyor.

POLİS- İHA VE JANDARMA-SİHA DESTEKLİ

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Eren-14 Operasyonları kapsamında Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Uluyol köyü kırsalında, polis-insansız hava aracı (İHA) ve jandarma-silahlı insansız hava aracı (SİHA) destekli operasyon gerçekleştirildi.

2 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon, jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH) ve polis özel harekat (PÖH) birlikleriyle sürüyor.

HAZİRAN'DA 92 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail ÇataklıÇataklı, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen iç güvenlik operasyonlarına ilişkin şu bilgileri paylaşmıştı:

"Haziran ayında 4'ü büyük, 30'u orta çaplı olmak üzere 11 bin 914 kırsal operasyon ve terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik olarak da 1456 operasyon yapılmıştır. Bu operasyonlarda İçişleri Bakanlığı terör arananlar listesinde yeşil kategoride aranan 1, turuncu kategoride aranan 2 ve gri kategoride aranan 4 olmak üzere toplam 7 üst düzey teröristin de aralarında bulunduğu 92 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...