Tgrt Haber
09 May 2021 12:15

Eren operasyonunda 40 terörist öldürüldü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teröristlere yönelik düzenlenen Eren operasyonu hakkında bilgi verdi. Soylu, operasyonlarda 40 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Eren operasyonunda 40 terörist öldürüldü
eren operasyonu,terör,güvenlik,Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kars'ta katıldığı güvenlik toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Eren operasyonuyla teröristlere darbe

Terör operasyonları hakkında bilgi veren Süleyman Soylu, Eren operasyonunda teröristlere peş peşe darbe vurulduğunu söyleyip şöyle konuştu:

"Bugüne kadar Eren operasyonlarıyla 3'ü kırmızı, 6'sı turuncu, 1'i gri kategoride, 2'si bölgede yönetici düzeyinde terörist etkisiz hale getirildi. Buna dün gece Hakkari'de etkisiz hale getirilen teröristleri de eklediğimiz zaman Eren operasyonlarında toplam 40 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu."

Eren operasyonunda 40 terörist öldürüldü

8 bin mağara imha edildi

"Güvenlik bu ülkenin en büyük alt yapılarından biridir" diye Soylu, "15 Temmuz'dan bu zamana toplam 8 bin mağara ve sığınağa girildi, imha edildi. Eren operasyonlarında ise ocakta başlamamıza rağmen 770 mağara ve sığınak imha edildi." şeklinde konuştu.

5 terörist daha öldürüldü

İçişleri Bakanlığı, Eren 5 operasonuyla ilgili yeni açıklamasında şu mesajı paylaştı:

"Eren 5 Operasyonları kapsamında, Mardin-Nusaybin ilçesi Bagok  bölgesinde, Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando ve JÖH birliklerince devam eden operasyonda; etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7’ye yükseldi. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...