Tgrt Haber
13 May 2021 12:53

Eren'siz geçen 7'nci bayram

Trabzon’da PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül, ramazan bayramında unutulmadı.

Eren'siz geçen 7'nci bayram
Eren Bülbül,maçka,,trabzon,

Trabzon’un Maçka ilçesinde PKK’lı teröristlerin erzak çaldığını görerek güvenlik güçlerine durumu habere eden 15 yaşındaki Eren Bülbül, PKK’lı alçak teröristler tarafından şehit edilmişti. Alçak saldırıda Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik’te şehit oldu

Eren'siz geçen 7'nci bayram

İYİ Kİ VARSIN EREN

Şehit olmadan önce yaptığı paylaşımı ortaya çıkan Eren Bülbül’ün “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın” sözü sonrası Türkiye tek hep bir ağızdan İyi ki varsın Eren sözlerini kullandı.
Eren’in acısı hala tüm Türkiye’nin kalbinde yaşamaya devam ediyor. Şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül bayramda oğlunun mezarlığına gitti. Yüreği yanan Ayşe Bülbül, ‘Eren’siz geçen  7. bayramda da gözyaşı dinmedi.

“NE SIRTI RAHAT GÖRDÜ NE HAYATI”

Evinin hemen yakınında şehit oğlunun mezarına her fırsatta giden dualar eden anne Ayşe Bülbül,  “Bir evlatsız bayram nasıl olur ? Bugün sabah namazı kalkıp mezarın başına geldim. Belki bana bir şey der diye. Bir insanın evladının şehit olması, şehit annesi olmak güzel bir duygu. Gurur verici bir şey. Ama bir yandan da insan evladını düşünüyor. Daha 15 yaşında bir çocuk ne sırtı rahat gördü ne hayatı. Babalarından sonra eve ekmek getirmek için her gün çalıştı, gayret etti, ekmek parası kazandı. Çok yokluklar çekti. Şehitliği çok istedi, Rabbim de şehitlik nasip etti. Allah yavrumun mekanını cennet eylesin” dedi.

“ORUCUMUZU BİRLİKTE TUTARDIK”

Allah’tan gelen her şeye razı olduklarını belirten anne Ayşe Bülbül, oğlu ile birlikte geçirdiği eski Ramazanlar’ı hatırlayarak “Eren Ramazanlar’da hiç orucunu ve namazını geçirmezdi. Evimiz küçüktü namaz kılacak abdest alacak bile doğru dürüst bir yer yoktu. Ama o gider dışarda kapıda abdestini alır, gelir içeri gelinceye kadar yeniden toz toprak olan ayakları ile bir kapı dibinde bir köşede namazını kılardı. Orucumuzu birlikte tutardık, babamız yoktu. Sanki ben bir tavuk onlar benim civcivlerimdi, kanatlarımın altındaydılar. Ramazan Bayramı için sabah kalkar namaza giderdi, bana da abilerini namaza kaldırmamı tembihlerdi. O camiden gelinceye kadar ben bayram kahvaltısı için çayı demlerdim. O gelinceye kadar hayvanları yemlerdim. Son birlikte çay içer kahvaltı yapardık” diye konuştu.

Eren'siz geçen 7'nci bayram

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...