Tgrt Haber
28 Haziran 2022 10:12 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 10:32

Son dakika! Ermenistan ile normalleşme adımları! 4. görüşmenin tarihi belli oldu.

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı Ermenistan ile normalleşme sürecine ilişkin bir duyuru yayımlayarak görüşmenin yerini ve tarihini açıkladı. Normalleşme adımları kapsamında yapılacak 4. görüşme 1 Temmuz'da gerçekleşecek.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son dakika! Ermenistan ile normalleşme adımları! 4. görüşmenin tarihi belli oldu.
ermenistan,normalleşme

Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcilerinin Dördüncü Toplantısı, 1 Temmuz'da Viyana'da gerçekleştirilecek.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"Türkiye ve Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Meclis Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan arasındaki dördüncü görüşme, 1 Temmuz 2022 tarihinde Viyana'da gerçekleştirilecektir."

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1541678184961396739

GÖRÜŞMELER ÖN KOŞULSUZ DEVAM EDİYOR

Türkiye ve Ermenistan tam normalleşme hedefiyle bir kez daha masaya oturmanın hazırlığını yaparken 3. görüşmenin ardından taraflar, müzakereleri tam normalleşme hedefiyle ön şart olmadan devam ettirme kararı aldı. 

İki ülke arasında bu kapsamda 2 Şubat'tan itibaren uçuşlar başladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erivan yönetiminin daha cesur olması gerektiğini söylemişti.

Öte yandan müzakerelerin ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, normalleşme için atılabilecek somut adımların teyit edildiğini duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Özel Temsilciler, iki ülke arasında bu süreç yoluyla tam normalleşmenin sağlanmasına yönelik daha önce ilan edilen hedefi teyit etmişlerdir. Bu kapsamda, somut görüşleri hakkında samimi ve yapıcı görüş alışverişinde bulunmuşlar ve bu yönde somut ilerleme için atılabilecek olası adımları ele almışlardır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...