Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Eylül 2017 16:09

Eroğlu: Orman yangınlarını önlemede Türkiye en başarılı ülke

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Yeşile, ormana sahip çıkan biziz. Orman yangınlarını önlemede Türkiye en başarılı ülke. Akdeniz ülkeleri arasında en başarılı ülke Türkiye'dir." dedi.

Eroğlu: Orman yangınlarını önlemede Türkiye en başarılı ülke
veysel eroğlu,,orman yangını,,orman yangınları,

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Keşan Belediyesi Kapalı Pazaryeri Kopmleksindeki Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Keşan 6. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti iktidarında muazzam mesafeler kat ettiğini söyledi.

Türkiye'nin her geçen gün büyüyerek geliştiğini belirten Eroğlu, "2008, 2009 yılında dünyada kriz vardı. Cumhurbaşkanımız 'Kriz Türkiye'yi teğet bile geçmeyecek.' dedi. Dünyada Avrupa Birliği ülkelerinin büyümesi 0,25-0,50 oranında. Türkiye ise şu anda yüzde 5,1 ile Çin ve Hindistan'dan sonra üçüncü sırada." diye konuştu.

Bakan Eroğlu, 19 bin 500 kilometre "Afyon kaymağı" gibi bölünmüş yol ve çok sayıda tesis yapıldığını ifade ederek, geçen yıl sonuna kadar 3 milyar 750 milyon fidan dikildiğini dile getirdi.

Türkiye'deki ağaçlandırma çalışmalarına devam edildiğini aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"Gezi'de 3 ağaç kesilmiş kaldırımı genişletmek için. Teknik üniversitede okuduğum için orayı biliyorum. Hep oradan geçerdik. Neticede bunun için kıyamet koparmak istediler. 'Ey Geziciler, mesele ağaç dikmekse gelin ağaç dikelim.' diyordum, Twitter'dan mesaj atıyordum. Onlar da, 'Ya Veysel Hoca bunun ağaç meselesi olmadığını anlamadın mı?' diyordu. Anladım diyordum ama anlamayanlar için tekrar yazıyordum. Neticede yeşile, ormana sahip çıkan biziz. Orman yangınlarını önlemede Türkiye en başarılı ülke. Akdeniz ülkeleri arasında en başarılı ülke Türkiye'dir. Biz çıkan yangını dünyanın en ileri sistemiyle kontrol ediyoruz ve en kısa zamanda müdahale ederek büyümeden söndürüyoruz. Kars'tan Edirne'ye, Şırnak'tan İzmir'e kadar 76 şehirde su yoktu. Tüm Türkiye'nin su meselesini kökünden çözdük 2040 yılına kadar. İstanbul'da 2071 yılına kadar su meselesi diye bir mesele konuşulmayacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...