Tgrt Haber
14 Mart 2015 13:42

Erol Büyükburç'un cenazesinde olay

Erol Büyükburç'un cenazesinde istenmeyen bir olay yaşandı. Cenaze namazının kılınmasından önce cenaze namazını kıldıracak imam cemaatten helallik istedi. Bunun üzerine arka sıralardan iki kişi hakkımızı helal etmiyoruz diye bağırdı. Cemaatten bu çıkışa tepki geldi ve cemaat ile iki kişi arasında koşturmaca ve kısa süreli arbede yaşandı.

Erol Büyükburç'un cenazesinde olay
çiçek,Konya,Selçuk,Beşiktaş,İstanbul,Nuri Alço,Erol Evgin,Özlem Kaya,Orhan Gencebay,Erol Büyükburç

Cenaze törenine, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Orhan Gencebay, Selçuk Ural, Hakn Peker, Erol Evgin, Nuri Alço, Çelik ve Metin Özülkü’nün de aralarında olduğu çok sayıda sanatçı katıldı.
Namaz öncesi cami avlusunda Erol Büyükburç’un kızları Evren Büyükburç ve Özlem Kaya Büyükburç taziyeleri kabul etti.
Törende taziyeleri kabul eden kızı Evren Büyükburç, “Babam Hayattı” dediği Erol Büyükburç için, “İçimde en ufak ağırlık yok. çiçek kokuları var hissettiğim şu anda burada. Babamla annemle hep gurur duydum, duyacağım. Onlar ebediyette birlikteler. Çok şanslıyım. Babam derseniz; babam müzik, babam şiir, babam resim, babam heykel, babam karikatür, babam nokta, babam virgül, babam hayat” ifadelerini kullandı. Cenazeye katılan sanatçı Orhan Gencebay ise “60’lı yıllarda Türkiye’deki ‘Pop’ tarzı veya ‘Türk Pop Müziği’ tarzı dediğimiz müziğin öncüsüdür. Halkımız çok sevmiştir. Onun birçok yerde dereceleri vardır. Yani gereken hizmeti, gerektiği gibi öncü olarak yapan birisiydi. Allah gani gani rahmet eylesin” şeklinde konuştu. Büyükburç’un ölümünü şüpheli bulup bulmadığı sorulan Gencebay, “Bilemiyorum. Sanmıyorum böyle bir şey olacağını. İnşallah öyle bir şey yoktur diye umuyorum” cevabını verdi.
Erol Evgin ise Erol Büyükburç’un çok büyük bir sanatçı olduğunu vurgulayarak, “Erol Büyükburç çok büyük bir yetenekti. Türk pop müziğinin en uzun kariyerli sanatçısıydı. 50’li yıllardan bu yana 60 yıldır şarkı söylüyordu. İlk büyük stardı. Herkesin hocasıydı diyebilirim. Pop müziğine ışık tutan çok önemli bir isimdi. Nurlar içinde olsun” ifadelerini kullandı.
Oyuncu Nuri Alço da “Çok güzel bir insandı. Yüreği güzel bir insandı. Onunla en son Konya’da hoşgörü ve barış ödülleri almaya gittik. Başımız sağolsun toprağı cennet olsun” diyerek görüşlerini belirtti. Pop müziğinin ünlü ismi Çelik de cenazede yaptığı konuşmada, “Hakkını helal etsin bize diye buraya geldik. Huzurunda bir dua etmek istedik, bir Fatiha için buraya geldik” şeklinde konuştu.
Cenaze töreninde medyanın vefasızlığına vurgu yapan Selçuk Ural ise “Birçok sanatçı kahırdan gitti. Ama burası Türkiye. Burası böyle bir yer. Allah ışıklar içinde yatırsın” dedi. Kılınan namazın ardından ünlü sanatçının cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...