Tgrt Haber
15 Aralık 2015 12:26

Erzurum'da Sibirya soğukları

Aşırı soğukların etkisini artırdığı Erzurum’da süs havuzları, şadırvanlar, dereler ve göller buz tuttu. Kentte Sibirya’yı aratmayan manzaralar ortaya çıktı.

Erzurum'da Sibirya soğukları
erzurum, sibirya soğukları,

Doğu Anadolu'da kar yağışının ardından başlayan Sibirya soğukları hayatı olumsuz yönde etkiliyor. En düşük hava sıcaklığının gece eksi 30 gündüz ise eksi 13 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da süs havuzları ve şadırvanlar buz tuttu. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, birçok akarsu, gölet ve göllerin donduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde önümüzdeki günlerde havaların daha da soğuyacağını açıkladı.
Sibirya soğukları ile birlikte Erzurumlular üşümemek için kat kat giyinirken uzmanlar, buzlu zeminlerde vatandaşların elleri cepte yürümemesini ve küçük adımlar atmasını istedi. Doktorlar ise aşırı soğuklarda yaşlı ve çocukların zorunlu kalmadıkça dışarı çıkmaması tavsiyesinde bulundu. Soğuklar nedeniyle özellikle müstakil ev ve işyerlerindeki suların donmaması için belediye yetkileri, geceleri suların damlarcasına açık bırakması tavsiyesinde bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...