Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 May 2014 13:56

Erzurumlu bir baba 24 yıl önce kaybolan oğlunu arıyor

Erzurumlu baba 1990 yılında bayram günü kaybolan oğlu Yakup’u üç ili karış karış gezerek aradı. Bir anlık dalgınlığının üzüntüsünü halen yaşıyor.

Erzurumlu bir baba 24 yıl önce kaybolan oğlunu arıyor
erzurum, bir baba, kaybolan oğlu, oğlunu arıyor, kayıp çocuk, çocuk kayboldu

Sakıp Palan 24 yıldır kayıp çocuğunu arayan bir baba. 4,5 yaşındaki Yakup, Erzurum'da yaşayan 3 çocuklu ailenin en küçüğü. Bir bayram günü 10 dakika içinde kayıplara karışır ve bir daha haber alınamaz. Sakıp Palan, iki yıl boyunca onlarca şehri gezerek çocuğunu arar fakat bulamaz. Küçük bir hatayı yıllardır telafi edemediklerini söyleyen Palan, "İnsanlar böyle acıları başına gelince anlıyor. Ömrümüzün yarısı pişmanlık içinde geçti. Şimdi yeri geldiğinde işi gücü bırakıp çocuklarımı takip ediyorum. Markete gönderirken bile balkondan izliyoruz" diyor.
RÜYAMDA ADANA'DAYDI
Oğlunu iki yıl aradıktan sonra, bir gece rüyasında Yakup'un Adana'da olduğunu gören Palan, gerisini şöyle anlatıyor: "Hemen atlayıp oraya gittim. 1 metre boyunda 2 bin afiş bastırdım. Adana, Antep, Urfa; karış karış gezdim. O zamanın parasıyla 10 bin lira ödül koydum. Onlarca kayıp çocuk bulduk ama bir türlü kendi çocuğumu bulamadım ne ölüsü çıktı, ne de dirisi..."
AİLELERE UYARI
Sakıp Palan, anne ve babalara şu uyarılarda bulunuyor: "Ebeveynler çocuklarına karşı sorumsuz davranmasınlar. Haftada iki üç kere okuldan kendiniz alın. Parkta oynaması için izin verdiyseniz gözünüzü üstünden ayırmayın. En önemlisi, bunlar benim başıma gelmez demeyin."
TELEFONU BULUNDU
2011 yı­lın­da An­ka­ra Sin­can'da ka­çı­rı­lan 15 ya­şın­da­ki Me­li­ke, bu­lu­na­ma­yan ço­cuk­lar­dan sa­de­ce bi­ri. An­ne­si Fat­ma Kı­rı­cı ço­cu­ğu­nun kul­lan­dı­ğı cep te­le­fo­nu­nun bu­lun­du­ğu­nu fa­kat kı­zın­dan hâ­lâ ha­ber ala­ma­dı­ğı­nı söy­lü­yor. Kır­cı, tes­pit et­tik­le­ri şüp­he­li­ye aç­tık­la­rı da­va­da 14'ün­cü du­ruş­ma­ya çık­tık­la­rı­nı da an­la­ta­rak, dev­le­tin ih­ma­li ol­du­ğu­nu öne sü­rü­yor: "Baş­vur­du­ğum ku­rum kal­ma­dı. Şüp­he­li 20 ay ce­za­evin­de yat­tık­tan son­ra de­lil ye­ter­siz­li­ğin­den çık­tı. Bun­la­rın hak­la­rı var da be­nim ço­cu­ğu­mun hak­kı yok mu? Yav­ru­mun dos­ya­sı yıl­lar­dır sü­rü­nü­yor.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...