Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Nisan 2016 15:41

Esad'ın 'ateşkes' bilançosu, 614 sivil kayıp

Suriye'de yaklaşık iki ay önce yürürlüğe giren ateşkes süresince Beşşar Esad rejimi güçlerinin saldırılarında 614 sivil hayatını kaybetti.

Esad'ın 'ateşkes' bilançosu, 614 sivil kayıp
esad, ateşkes,

Suriye'de yaklaşık iki ay önce yürürlüğe giren ateşkes süresince Beşşar Esad rejimi güçlerinin saldırılarında 614 sivil hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2254 nolu kararı çerçevesinde 27 Şubat gece yarısı yürürlüğe giren kısmi ve geçici ateşkes, ilk gününden bu yana rejim güçleri tarafından ihlal ediliyordu. İlk ayda Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı, Halep'in batısı, İdlib'in güneyi, Şam'ın doğusundaki Guta kırsalı, Dera'nın merkezi ile batı kırsalını ve Humus'u hedef alan rejim güçleri, son haftalarda Halep'in güneyinde saldırılarına ağırlık vermişti.

Dün ateşkesin ilanından bu yana en kanlı gün yaşanmış, İdlib'in Maret en-Numan ilçesi ve Kafr Nubul beldesinde 52, Şam'ın Doğu Guta ilçesindeki Bala beldesinde 9, Humus'un Telbise ve Rastan ilçelerinde de 2 sivil olmak üzere toplam 63 sivil yaşamını yitirmişti.

Rejimin uçakları, dün akşam saatlerinde Şam'ın Arbin ilçesi ve Halep'in Kafr Hamra beldesi ve Meşhed semtini de vurdu. Arbin ve Kafr Hamra'da sivil kayıp olmazken, Meşhed'de 7 sivil hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Ağı'ndan (SNHR) alınan bilgiye göre, rejim güçleri ateşkes boyunca dünkü saldırılarla birlikte 614 sivilin hayatını kaybetmesine sebep oldu.

Muhalifler, rejimin bir süredir düzenlediği hava saldırılarının bugün doruk noktasına ulaşmasıyla sahadaki ateşkesin fiilen son bulduğuna dikkati çekiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...