Tgrt Haber
02 Haziran 2015 17:41

Eşini kazada kaybeden kadın adalet istiyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşanan trafik kazasında eşini kaybeden iki çocuk annesi kadın, kaza yapan şahsın ceza almamasına tepki göstererek adalet istedi.

Eşini kazada kaybeden kadın adalet istiyor
eşini kaybeden kadın, kaza, muğla

29 Mayıs günü sabah saatlerinde meydana gelen kazada, Bodrum-Yalıkavak karayolu Kopuz mevkinde Mustafa K. isimli şahıs aracıyla hatalı sollama yapmış ve karşı yönden gelen Mehmet Dildar (46) idaresindeki motosiklete çarpmıştı. Çarpmanın şiddetiyle havaya savrulan Mehmet Dildar, olay yerinde feci şekilde can vermişti. Evli ve iki çocuk babası Dildar’ın eşi Sevil Dildar ve yakınları, Mehmet Dildar’ın ölümüne neden olan aracın sürücüsü Mustafa K.’nın ceza almasını istiyor. Sevil Dildar, eşinin ölümüne neden olan aracın sürücüsünün çocukları olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldığını iddia ederek, “Benim çocuklarım ağaç gölgesi mi” şeklinde tepki gösterdi. İki çocuk annesi Sevil Dildar, "Adalete sesleniyorum buradan. Ben eşimi kaybettim, hayat arkadaşımı kaybettim. 46 yaşında daha çocuklarının mürüvvetini göremedi. İlk gün ifade veremedim diye serbest kaldı. Gittim dedim ki neden serbest bırakıldı? Onun iki tane çocuğu varmış, o yüzden serbest kalmış. Benimkiler ağaç gölgesi mi? Yetkililere sesleniyorum, adalet inşallah yerini bulacak. O dışarıda geziyor ve benim eşim vefat etti. Ben inanamadım yani inanamıyorum yüzde yüz hatalı. Videolarını izledik, herkes izledi, bütün Türkiye izledi. Hala serbest dolaşıyor” dedi.
Konuşurken gözyaşlarını tutamayan acılı eş Sevil Dildar, nöbetçi mahkemeye itiraz dilekçesi verdiğini belirterek şunları söyledi: “Nöbetçi mahkemeye itiraz dilekçesi verdim. Tutuklanması için sonuna kadar davacıyım, sonuna kadar. Benim hayat arkadaşımı aldı elimden, diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Benim iki tane yavrum biri burada, diğeri okulda. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Sözün bittiği yerdeyim, ben hayat arkadaşımı kaybettim. Acım çok büyük ve elimden hiçbir şey gelmiyor. Gidiyorum adliye kapılarına tamam dosyayı bekliyoruz, dosya gelecek bekliyorum, bekliyorum. Kaza süreci böyleymiş diyorlar. Yüzde yüz hatalı insanı serbest bırakıyorlar. 24 saat bile nezaret altında kalmadı bu şahıs. Acım çok büyük inşallah duyacaklar beni. Diyecek bir şey bulamıyorum. İki tane çocuğum öksüz kaldı. Çocuklarımın ne mürüvvetini gördü, ne mezuniyetlerini gördü, hayat onu benden aldı.”
Kazada hayatını kaybeden Mehmet Dildar’ın kardeşi Birol Dildar da "Onu önce Allah'a havale ediyorum. Söyleyecek bir sözüm yok, yapabilecek hiç bir şeyimiz yok. Yapabileceğimiz tek şey var artık, arkasından dua etmek” dedi. Bodrum Yalıkavak karayolunda meydana gelen ve Hüseyin Dildar’ın hayatını kaybettiği kaza, bölgede bulunan bir iş yerinin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedilmiş ve hatalı sollamanın görüntüleri ve kazanın şiddeti ortaya çıkmıştı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...