Tgrt Haber
03 Ocak 2022 12:24

Yargıtay'dan emsal karar: Eşinin kredi kartını iptal ettiren kocaya kötü haber

Evlerini ayıran bir çiftten koca kendi üzerine olan ve eşinde bulunan kredi kartını iptal ettirdi. Yargıtay'dan bu duruma emsal bir karar çıktı. Kredi kartı iptali hak ihlali olarak görülerek manevi tazminat ödenmesine hükmedildi.

Yargıtay'dan emsal karar: Eşinin kredi kartını iptal ettiren kocaya kötü haber
Yargıtay,Boşanma,Evli,Emsal karar

Evlendikten sonra eşi tarafından kendisine küfür ve hareket ettiği, sadakatsiz davrandığı ve toplum içerisinde küçük düşürdüğü iddiasıyla Y.B. kocası O.B’den boşanmak istedi. Y.B mahkemeden davalı koca O.B’nin sürekli boşanmak istediğini dile getirdiğini 6 bin TL nafaka ve 1 milyon TL maddi ve manevi tazminat ödemesini talep etti. 

Eşinin tüm iddialarını reddeden koca, eşinin evliliğin ilk gününden itibaren sürekli maddi taleplerde bulunduğunu ve düğünden sonra bütün takıları banka hesabına yatırdığını ifade etti. Tarafların aldıkları kararla birlikte yaşamadıkları erkeğin eşinin işi ve geliri olmadığı halde kredi kartlarını iptal ettirdiği ve davacı eşin giderlerini karşılamadığına dikkat çekti.

Mahkeme, erkeği tam kusurlu kadının ise kusursuz olduğuna, bin TL tedbir-yoksulluk nafakası ile 20 bin TL’de maddi tazminat ödenmesine karar verdi.

KREDİ KARTI İPTAL ETTİRMEK KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI

Kararın temyiz edilmesiyle devreye giren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kredi kartı iptal ettirmenin kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğuna hükmetti. Dava dosyasını yeniden değerlendiren Aile Mahkemesi, ilk kararında direndi. 
Davacı kadın bu kararı da temyiz edince devreye bu defa Yargıtay Hukuk Genel Kurulu girdi. Emsal nitelikte bir karara imza atan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, karısının kredi kartını iptal ettiren kocayı kusurlu buldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...