Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ocak 2015 11:26

Eski cezaevi 'ekmek kapısı' oluyor

Ordu'da Adalet Bakanlığı tarafından kapatılan Ulubey K 2 Tipi Cezaevi binası, silah fabrikasına dönüştürülerek ilçe ekonomisine katkı sağlayacak.

Eski cezaevi 'ekmek kapısı' oluyor
cezaevi, ekmek kapısı,

Ordu'da, kamuoyunda "Medyum Memiş" olarak bilinen Mehmet Memiş'in de bir dönem hükümlü olarak cezasını çektiği ve Adalet Bakanlığı tarafından 2008 yılında kapatılan Ulubey K 2 Tipi Cezaevi binası, silah fabrikasına dönüştürülerek ilçe halkının ekmek kapısı haline gelecek.
Yıllarca binlerce hükümlüye ev sahipliği yapan ve içerisinde hükümlülerden kalan anıların izlerini taşıyan cezaevi binası, Ulubey Belediyesi ve özel bir firma tarafından hazırlanan ortak projeyle yeni dönemde silah fabrikası olarak hizmet verecek.
Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu cezaevi binasının 1988 yılında ilçelerinde cezaevi olarak açıldığını ve 2008 yılında Adalet Bakanlığı tarafından kapatıldığını söyledi.
Cezaevinin kapanmasının ardından binanın İlçe Jandarma Komutanlığı'nın hizmetine sunulduğunu anlatan Türkcan, yaptıkları görüşmelerin ardından yedi yıldır atıl durumda bulunan binanın, ilçenin ekonomisine katkı sunacak şekilde değerlendirilmesinde karar kıldıklarını vurguladı.
"İlk etapta en az 150 kişi istihdam edilecek"
Ordulu bir yatırımcının binayı silah fabrikası olarak değerlendirmek istemesi üzerine Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla çalışmalara başladıklarını ifade eden Türkcan, şöyle konuştu:
"Yıllarca bir şekilde insanlara hizmet veren atıl durumdaki binamız kısa süre sonra açılacak silah fabrikası ile artık yine ilimize ve ülkemize hizmet vermeye devam edecek. Geldiğimiz noktada hem Büyükşehir Belediyesi hem bizim katkılarımızla yatırımcı firmamız burada bir silah fabrikası açacak. İlk etapta en az 150 kişi istihdam edilecek. Bunun 100 kişisi Ulubeyli kardeşlerimizden oluşacak."
Türkcan, ilçelerine böyle bir yatırımı kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Burası birçok insanın güzel veya kötü hatıralarını taşıyan bir bina. Sonuçta atıl durumda kalması ülke ekonomisine herhangi bir katkı sağlamıyordu. Ben yatırımcı kardeşimize burayı ülke ekonomisine tekrar kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Bölge insanımıza istihdam sağlayacağı için bizler ayrı bir mutluluk yaşıyoruz" diye konuştu.
İsa Türkcan, yatırımcı firmanın söz konusu binada kısa süre sonra yenileme çalışmalarına başlayacağını ve fabrikanın bu yıl içerisinde hizmete gireceği kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...