Tgrt Haber
09 Eylül 2021 11:34

Eski milletvekili, doktor Nesrin Ünal tartışılan iddiasını TGRT Haber'de anlattı. Yılan zehri koronaya çare mi?

Koronavirüs ile mücadelede aşı, bazı ilaçlar ve tedavi yöntemleri tartışılmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de olan yılan zehri. Bu konuda yaptığı araştırma ile adını duyuran eski milletvekili ve dahiliye uzmanı Nesrin Ünal, TGRT Haber'de soruları cevapladı, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Eski milletvekili, doktor Nesrin Ünal tartışılan iddiasını TGRT Haber'de anlattı. Yılan zehri koronaya çare mi?
Coronavirüs,Yılan zehri,Nesrin Ünal

Yılan zehrinin koronavirüs hastalarını tedavi etmede ve toplumsal bağışıklığı sağlamada kullanılabileceği iddialarının yankıları sürüyor. Yılan zehrine karşı üretilen ve koronovirüs tedavisinde de kullanılabileceği iddia edilen panzehrin formülü ise şöyle; yılan zehrinden bir miktar atlara veriliyor, ardından atta yılan zehrine karşı bir antikor oluşuyor. Daha sonra serum haline getirilip yılan sokmasına karşı panzehir olarak kullanılıyor. İddiaya göre bu serum, koronavirüsün bağlandığı reseptöre yapışmasını engelliyor, böylece koronavirüsün hücreye girmesini durduruyor. MHP eski milletvekili ve dahiliye uzmanı Nesrin Ünal, bu konuda yaptığı bir çalışmayı kamuoyuyla paylaştı ve notere onaylattı. TGRT Haber’in Bilmedikleriniz Programına konuk olan Nesrin Ünal, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İNSANI ÖLDÜREN MEKANİZMA AYNI

Bir ülkenin gelişmesi ve ilerlemesi için ARGE çalışmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Ünal, “2020 Nisan ayında koronavirüs ile yılan zehrinin insanı ölüme götüren etki mekanizmalarının benzer olup olmadığını araştırdım, literatürleri taradım ve benzer olduğunu gördüm. Bu araştırmanın sonucunda yılan zehrine karşı kullanılan at serumunun koronavirüse de karşı kullanılabileceğini fark ettim. Özellikle engerek yılanının” diye konuştu.

Eski milletvekili, doktor Nesrin Ünal tartışılan iddiasını TGRT Haber'de anlattı. Yılan zehri koronaya çare mi?

BAZI İLAÇ FİRMALARI DÖNMEDİ

Geçtiğimiz hafta Brezilya’da ve bu ay içerisinde Arizona Üniversitesi’nde benzer bir çalışmaya imza atıldığını kaydeden Ünal, “Brezilya’da yılan zehrindeki bir moleküllün maymundaki koronavirüsü durdurduğunu ve insan deneylerine geçeceklerini okudum. Arizona Üniversitesi, bu ay açıkladığı araştırmasında koronavirüsün genetik olarak yılan zehriyle benzer olduğunu açıkladı. Yılan zehri ile koronavirüsün etki mekanizmaları hemen hemen aynı. Zaten yılan zehri ilaç sektöründe kullanılıyor, yılan zehrinden yapılan kalp ve tansiyon ilaçları var. Ben sadece fikrimin değerlendirmesini arzu ettim. Bazı ilaç firmalarına yazdım ancak bir dönüş bile olmadı” dedi. 

Eski milletvekili, doktor Nesrin Ünal tartışılan iddiasını TGRT Haber'de anlattı. Yılan zehri koronaya çare mi?

BAZI VİRÜSLER SADECE AŞIYLA YOK OLUYOR

Ünal, yılan zehrinin ilaç haline gelmesinin zaman alacağının altını çizerek “Hastalıklara karşı ezbere bitki içmek, arıya, yılana sokturmak yanlış. Aşı çalışmalarına hız verilmesi gerekiyor. Dünyada çiçek ve çocuk felci aşıyla yok edilebildi. Koronavirsü de böyle olabilir” ifadesini kullandı. 
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...