Tgrt Haber
21 Ocak 2015 14:01

Eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Palaz teslim oldu

Ankara merkezli 4 ilde yürütülen "paralel yapı" operasyonu kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Palaz, teslim oldu.

Eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Palaz teslim oldu
Eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı, teslim

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının, "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlenmesi" iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hasan Palaz, avukatıyla Gölbaşı Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.
Palaz, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, TÜBİTAK'ın, kriptolu telefonların sadece tasarım ve üretimini yaptığını söyledi.
Kullanılan sertifika, protokoller ve algoritmaların NATO tarafından onaylı olduğunu belirten Palaz, "TÜBİTAK olarak bilgi sahibi de değiliz yani telefon kime tahsis edildi, ne oldu bilmiyoruz. Biz teslim ettikten sonra bu telefonlara kim ne yaptı bilmiyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...