Tgrt Haber
29 May 2021 17:11

Esnafın gözü kulağı 1 Haziran'da!

Kafe, lokanta ve restoranlar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de salgından en çok etkilenen kesim oldu. Esnafın gözü kulağı 1 Haziran'da çıkacak olan kararda...

Esnafın gözü kulağı 1 Haziran'da!
covid,erdoğan,kısıtlamalar,tedbirler

Türkiye'de ise esnafın faturası daha da ağır oldu.  2020 yılında 100 binden fazla esnaf kepenk indirdi. 2021 yılın ilk 5 ayında binlerce  esnaf kapısına kilit vurdu.

Pandeminin başından bu yana hiç açılamayanlar da oldu.  Açılanların ise çok düşük iş hacmiyle ayakta kalmaya çalıştı. Esnaf 2020 yılını büyük kayıpla kapatırken.  2021 ilk 5 ayında sadece 3 hafta açık kalabildi.

‘İŞLETME SAHİPLERİ VE ÇALIŞANLARI YENİDEN HİZMET VERMEK İÇİN GÜN SAYIYOR’

Vaka sayılarının artmasıyla esnaf  yeniden kapanmaya gitti. Vaka sayılarının düşmesiyle kontrollü normalleşme başladı. Ancak esnaf kontrollü normalleşmeye  dahil olamadı. Gözler ise 1 Haziran’da alınacak normalleşme kararlarını bekliyor.

Uzun bir aranın ardından açılması beklenen kafe, restoran ve lokantalarda hazırlıklar başladı. Özellikle saat uygulaması nasıl olacağı merak konusunu oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...