Tgrt Haber
30 Ekim 2014 15:36

Evlat edindiği otizmli Yasin'e gözü gibi bakıyor

Aydın'da, 3 günlükken evlat edindiği oğluna 4 yaşında otizm teşhisi konulan anne, çocuğunu yetiştirmede gösterdiği fedakarlıkla çevresine örnek oluyor.

Evlat edindiği otizmli Yasin'e gözü gibi bakıyor
aydın, otizm, yasin,

Emine Öztürk (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın Valiliği'nden emekli olduktan sonra tek kızının evli olması nedeniyle yalnız kalmamak için kocası Vehbi Öztürk ile evlat edinme kararı aldıklarını anlattı. Afyonkarahisar'da, mahkeme kararıyla 3 günlük Yasin'i evlatlık edinerek Aydın'a getirdiklerini dile getiren Öztürk, oğulları 2 yaşındayken Aydın Devlet Hastanesi'nde zeka geriliği teşhisi konulduğunu belirtti.
Yasin 4 yaşına geldiğinde İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde otizmli olduğunun belirlendiğini ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:
"Yasin şu anda 9 yaşında. Engelli olduğunu öğrendiğimiz süreçten itibaren kendisini terk etmek aklımın ucundan dahi geçmedi. Bakımını en iyi şekilde sürdürdük. 2 yıl ana sınıfına götürüp getirdim. 6 yaşına geldiğinde ilkokula yazdırdık. Zarar görmemesi ve vermesi için ben de bir öğrenci gibi hep yanı başında oldum. Daha sonra otizmli öğrencilerin eğitim gördüğü Aydın Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ne yazdırdık ve şu anda eğitimini burada devam ettiriyor. Günümün büyük bölümünde eğitimi ve tedavisi için çabalıyorum."
"Yasin'i yeniden teslim etme şansım vardı ancak..."
Yasin'i kendi evladı gibi bağrına bastığını, bu süreçte en büyük destekçisinin kocası olduğunu ifade eden Öztürk, şöyle dedi: "Hastalığından dolayı geceleri çoğu zaman uyumadım, sabahlara kadar başında bekledim. Hastanelerde onunla birlikte yattım. Engelli olduğunu sonradan öğrendim ancak kendi çocuğum gibi baktım, besledim, büyüttüm. Eşim bu süreçte benim en büyük destekçim oldu. Akrabalarımdan, yakınlarımdan tepki gösterenler, 'Neden başına bunları açtın?' diyenler de çok oldu. Tüm bunlara karşı ayakta durdum. Ömrüm müsaade edene kadar da Yasin'e bakmaya, tedavisi için uğraşmaya devam edeceğim. Tüm aileler çocuklarına sahip çıkmalı. Yasin'i yeniden teslim etme şansım vardı ancak bunu yapmadım. Aileler çocuklarına engelli veya sağlam olsun her koşulda en iyi şekilde bakmak zorundalar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...