Tgrt Haber
19 Ekim 2021 17:01

Evlat nöbetindeki ailelerden Ekrem İmamoğlu'na tepki

Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, bir açılışa katılmak üzere Diyarbakır'a gelip de yanlarına uğramayan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi. Aileler, CHP'nin terör örgütü PKK ile arasına mesafe koymadığını savundu.

Evlat nöbetindeki ailelerden Ekrem İmamoğlu'na tepki
pkk,diyarbakır,evlat nöbeti,ekrem imamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır çıkarmasına bir tepki de evlat nöbeti tutan ailelerden geldi.

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılığı için 2019 yılından beri farklı şehirlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde nöbet tutan ailelerin oturma eylemi devam ediyor. Diyarbakır'da 5 Mayıs 2019'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu Yusuf için 3 Eylül 2019'da HDP binası önüne gelerek 778 gündür oturma eylemini sürdüren baba Celil Begdaş, Diyarbakır'a bir açılış için gelen CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu kendilerini ziyaret etmediği için kınadı.

"İMAMOĞLU PKK SAFLARINDA DURUYOR"

2 senedir nöbet tuttuklarını ancak ne CHP'den ne de İYİ Parti'den kendilerini ziyarete gelenin olmadığını söyleyen Begdaş, “2 yıldır bütün dünya geldi, ne yazık ki CHP ve İYİ Parti gelmedi bizi görmezlikten geldi. İmamoğlu geçen sene de geldi, fidan dikti ama bize gelmedi. İmamoğlu PKK'nın saflarında duruyor, bu annelerin yanında durmadı. Bu diktiği fidanlar hiçbir zaman yeşermez, çünkü bizim fidanlarımızı getirmediler. Bunlarda vicdan ve merhamet varsa bu aileleri görmemezlikten gelmezler. Ben herkesi vicdana davet ediyorum İmamoğlu bu işte PKK'nın yanında duruyor” diye konuştu.

Evlat nöbetindeki ailelerden Ekrem İmamoğlu'na tepki

"CHP'NİN TEMELİ HDP VE PKK'DIR"

Oğlu Mehmet için başlattığı eylemi sürdüren anne Sariye Tokay, "İmamoğlu ve CHP'nin temeli birdir, temelleri HDP ve PKK'dır, biz onları nefretle kınıyoruz, Diyarbakır'a gelip anneleri görmezlikten geldiler. Onları nefretle kınayarak HDP'ye de sesleniyorum, çocuklarımı almadan buradan kalkmayacağız” ifadelerini kullandı.

"NE OLURDU GELSEYDİ, ONU YEMEZDİK"

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2013'te dağa kaçırılan kızı Zübeyde Koç için eyleme katılan Esmer Koç, "İmamoğlu, Diyarbakır'a geldi ama bizim ziyaretlerimize gelmedi. İmamoğlu da baba, evlat sahibidir. Onlara yazıklar olsun. Gelip bizi ziyaret etseydi, ne olacaktı gelseydi, onu yemezdik" şeklinde konuştu.

Evlat nöbetindeki ailelerden Ekrem İmamoğlu'na tepki

6 sene önce 20 yaşındayken kaçırılan oğulları Doğan için Sur'dan gelerek nöbete başlatan Hacı Güger ise İmamoğlu'nun Diyarbakır'daki ziyaretinde HDP yandaşlarıyla gezi düzenlediğini söyleyip, "Aileleri ziyaret etmeyerek kendine yakışanı yaptı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...