Tgrt Haber
07 Haziran 2021 11:42

Evlenemeyen çiftler harekete geçti: Yazın düğün rekoru kırılacak

Koronavirüse karşı alınan kısıtlamalar nedeniyle düğünler askıya alınmıştı. 1 Haziran’dan itibaren atılan normalleşme adımlarıyla düğün sektörü hareketlilik kazandı. Binlerce çift yeniden kapanma endişesiyle harekete geçti. Yılda ortalama 500 bin olan düğün sayısında bu yıl rekor bir artış bekleniyor.

Evlenemeyen çiftler harekete geçti: Yazın düğün rekoru kırılacak
düğün,,nikah,,pandemi,,sağlık,

Düğünler pandemi kısıtlamaları nedeniyle askıya alınmıştı. Normalleşme adımlarının ardından kısıtlamanın 1 Haziran’da azaltılmasıyla sektörde haraketlilik başladı.

Sektör temsilcilerine göre, bu yaz geçen yıl yapılamayan 250 bin düğünle birlikte 750 bin düğün yapılacak.

Öyle ki, düğün mekanları yer kalmadığı için aynı anda 2-3 düğüne ev sahipliği yapıyor.

Nikah ve düğünlerle birlikte küçük ev aletleri ve mobilya satışlarında da yüzde 30 artış yaşandı. Züccaciyeciler çeyiz seti satışları ikiyi katlandı. Kuaför ve çiçekçilerde bu hareketlilikten nasibini aldı.

Düğünler, 15 Haziran’a kadar sınırlı sayıda ve ikramsız, 15 Haziran sonrası yemekli yapılabilecek. 1 Temmuz’dan itibaren nişan ve kına da serbest olacak.  Bundan dolayı sektörün en yoğun dönemi 1 Temmuz sonrasında olacak.

Mekan ücretleri, geçen yıla oranla yüzde 15 zamlandı. Yemekli düğünler kişi başı 100 ila 400 lira arasında değişiyor. Bazı yerler ise kişi başı 500 euro ücret alıyor. Düğün fiyatları yüksek rakamlara ulaşınca, çiftler nikah merasimiyle evlenmeyi tercih ediyor. Pandemi nedeniyle davetli sayısı göz önünde tutularak açılan mekanlar tercih ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...