Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Haziran 2015 12:38

Evlilik yıldönümünde eşine böbreğini hediye etti

Konya’da, ev hanımı olan Gülay Güneş, üç aydır böbrek hastası olan kocası Asla Güneş’e evlilik yıldönümünde böbreğini hediye etti.

Evlilik yıldönümünde eşine böbreğini hediye etti
Asla Güneş, Gülay Güneş

Konya’da 3 aydır böbrek hastası olan iki çocuk babası 32 yaşındaki Asla Güneş, evlilik yıldönümünde eşi Gülay Güneş’in verdiği böbrekle eski sağlığına kavuştu. Fatih mahallesinde simitçilik yaparak geçimini sağlayan Asla Güneş’e halsizlik şikayetiyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Bir süre diyalize giren Asla Güneş, daha sonra yoğun bakıma alındı. Eşi Gülay Güneş’in böbreğini vermek istemesi üzerine yapılan tetkiklerle doku örneklerinin uyumlu çıkması Asla Güneş’in sağlığına kavuşma sürecini hızlandırdı. Ameliyatın 10. evlilik yıldönümünde olmasını isteyen Gülay Güneş hediye olarak böbreğini eşi Asla Güneş’e verdi.
“KALICI BİR HEDİYE OLDU”
Eşine evlilik yıldönümlerinde böbreğini veren Gülay Güneş, eşi hastalanmadan önce bir çok kez hastaneye gidip geldiklerini belirterek "Yoğun bakıma yattığında doktorlar böbreklerin iflas ettiğini söyledi. Ben iki çocuğumun babası olan kocama böbreklerimi vermek istediğimi doktorlara söyledim. Yapılacak tetkiklerin sonrasında böbreğin uyup uymadığına bakacaklarını ilettiler. Biz bir müddet diyalize gittik. Sonra doktorlar telefon açarak beni tetkik yapmaya çağırdılar. Akraba değiliz ama dokularımız çok uyumlu çıktı. Sonra ameliyatın evlilik yıldönümüne gelmesini istedik. Çünkü kalıcı bir hediye oldu ama daha anlamlı olmasını istedik” dedi.
“BEN ÖNCEDEN ONA KALBİMİ VERMİŞTİM”
Eşinin verdiği böbrekle sağlığına kavuşan Asla Güneş, bu hastalığa 3 ay önce yakalandığını belirterek şöyle konuştu: "Hastalığımın nedeni yüksek tansiyona bağlı. Eşim o günden bugüne hep arkamda destek oldu. Bu hastalığın halsizlikleri ve yasakları çok, Allah kimseye göstermesin. Eşimin bugün bana yaptığı fedakarlık, ayrıca evlilik yıldönümü olarak verdiği böbrek, artık bana yeni bir hayat verdi. Ondan Allah razı olsun, çok teşekkür ediyorum.”
Ameliyat gününün evlilik yıldönümüne gelmesinin eşinin fikri olduğunu ifade eden Asla Güneş, şunları söyledi: “Böbreği verme fikri eşimden çıkmıştı. O günden beri zaten koşturuyorduk. Şu an çok sağlıklıyım. Hastalık sürecinde çok yasaklarım vardı ama şimdi her şey serbest. Allah herkese eşim gibi fedakarlık gösteren insanları nasip etsin.” Eşine evlilik yıldönümü hediyesi olarak ne alacağı sorulan Asla Güneş’in “Ben önceden ona kalbimi vermiştim” cevabı eşi Gülay Güneş’i mutlu etti.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan ameliyat hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu, “3 ay önce böbrek yetmezliğine yakalanan 32 yaşındaki hastamızı, eşinden aldığımız böbreği, laparoskopik yöntemle kapalı yöntemle aldığımız böbreği hastamıza naklettik. Şu an hastamızın durumu gayet iyi birkaç gün içerisinde taburcu etmeyi planlıyoruz. Hastamız böbrek hastalığına yakalandıktan sonra eşi ona bir evlilik yıldönümü hediyesi vermek istedi ve ameliyatın özellikle evlilik yıldönümüne denk gelen günde yapılmasını talep etti. Bizde hastamızı kırmamak için ameliyatı o şekilde gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...