Tgrt Haber
29 Haziran 2018 21:38

Eylül Yağlıkara kimdir neden öldürüldü? Eylül nasıl öldü, katili kim? Vali'den sondakika açıklaması

Bir haftadır aranan Eylül Yağlıkara'nın cansız bedenine ulaşıldı. Sondakika Eylül haberinin ardından 'Eylül'ü kim öldürdü, Eylül nasıl öldü, katili kim?' soruları sıkça sorulmaya başlandı. Eylül neden öldürüldü neler yaşandı?

Eylül Yağlıkara kimdir neden öldürüldü? Eylül nasıl öldü, katili kim? Vali'den sondakika açıklaması
Eylül Yağlıkara,Eylül Yağlıkara kimdir,Eylül Yağlıkara neden öldürüldü,Eylül nasıl öldü,eylülü kim öldürdü

Bir haftadır aranan Eylül Yağlıkara hakkında kötü haber geldi! 8 yaşındaki Eylül'ün cansız bedeni bulundu! Sondakika Eylül haberinin ardından 'Eylül'ü kim öldürdü, Eylül nasıl öldü, katili kim?' soruları sıkça sorulmaya başlandı. Eylül neden öldürüldü neler yaşandı?

SONDAKİKA! Ankara Valisi Ercan Topaca açıklama yaptı: Yapılan tespitlere göre bu yavrumuz katledilmiştir

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Ankara Valisi Ercan Topaca, yaptığı açıklamada, "Yavrumuzun bulunduğu haberini vermeyi çok isterdik. Fakat maalesef şuanki yapılan tespitler bu yavrumuzun katledildiği yönündedir. Köyümüzün çıkışında bir elektrik direğinin altında tespit yapıldı ve çıkarıldı. Bunlar kesin bilgiler değil, ön bilgiler. Çocuğumuzun üzerindeki elbiseler ve diğer şeyler çocuğumuzun olduğunu doğruluyor" ifadelerini kullandı.
"Köpeğimiz orada bir koku hissetti ve işaret verdi, daha sonra orası kazıldı ve cesede ulaşıldı"

Şuan tutuklu bulunan kişinin Eylül'ün kaybolduğu gün aynı saatlerde arabasıyla görülmesi ve bir vatandaşın verdiği ifade sonucu orada yoğunlaştıklarını kaydeden Topaca, "Köpeğimiz orada bir koku hissetti ve işaret verdi. Daha sonra orası kazıldı ve cesede ulaşıldı. Olayın nasıl olduğu, yardım eden var mı yok mu bunlar net tespit edilmiş değil. Bir tutuklu var. İncelenen bu tutuklaya yardım eden var mı, yok mu veya birlikte müşterek mi yaptılar, bunlar ilerleyen saatlerde veya günlerde netleşecek" şeklinde konuştu.

Vali Topaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kişinin (tutuklanan U.K.) bu olayı yaptığına dair bazı deliller de onu işaret ediyor. Arkadaşlarımızın tecrübeleri, başsavcımız burada onun tecrübeleri, net bir şekilde bu olayın bu kişi tarafından yapıldığı yönünde kanaatimiz var. İnşallah bundan sonra böyle olay yaşamayız. Gözaltına alınanlar elbetteki var. Gören kişilerin ifadelerine başvurulacak. Bu yavrumuzun gömüldüğü alandaki elektrik direğini de kendisi (U.K.) dikmiş. İnsanların şüphelenmediğini düşünerek oraya götürdü diye tahmin ediyoruz."

Ankara Polatlı'da bir haftadır aranan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın cansız bedeni bulundu. Cesedin bulunduğu yerden çıkarma işlemlerinin devam ettiği ve Ankara Valisi Ercan Topaca'nın da olay yerinde incelemelerde bulunduğu belirtildi.

SON 1 HAFTADA NELER YAŞANDI?

Bursa'da yaşayan İbrahim ve Şerife Y. çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Eylül, misafirlik için gittikleri Ankara'nın Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi'nde, 22 Haziran'da kayboldu. Arama çalışmaları devam ederken, Yağlıkara Ailesi'nin köydeki komşuları Uğur K. ve annesi H.K. gözaltına alındı.

Çelişkili bilgiler verdiği belirlenen Uğur K.'nın evinde yapılan aramada kanlı bir eldiven bulunurken, otomobilinin arka koltuklarının kısa süre önce yıkandığı belirlendi. Koltuktan ve eldivenden alınan DNA örneğinin Eylül'ün babasından alınan örnekle örtüşmesi üzerine, Uğur K. tutuklandı.

TUTUKLANAN UĞUR K. ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILMIŞ

Ekipler, ailenin köydeki komşuları U.K. ve annesi N.K.’nin ifadelerine başvurdu. İfadesinde çelişkili bilgiler veren U.K. gözaltına alınarak tutuklandı. Uğur K.’nin olaydan bir gün önce köyde yaşayan eşi ve çocuklarını Polatlı’ya götürdüğü belirtilirken, Eylül’ün kaybolduğu gün köylülerle yapılan arama çalışmalarına katıldığı öğrenildi.

ZANLININ ARABASINDAKİ KAN EYLÜL'ÜN KANIYLA UYUŞTU

Ayrıca jandarma ekipleri tarafından U.K.’nin otomobiline el konuldu. Jandarmanın yaptığı incelemede, aracın arka koltuklarının yıkandığı belirledi ve araçta kan izleriyle karşılaştı. Ekiplerin, araçta bulunan kan örnekleri ile ailenin kan örneklerinin yapılan DNA sonucunda uyuştuğunu tespit etti.

"BİZİM İÇİMİZ KAN AĞLIYOR"

Hüzünlü baba İbrahim Yağlıkara, “Geçen hafta Cuma gününden beri kızım ortada yok. Hala bulunamadı. Devletimize güveniyoruz. İnşallah yavrumu öyle ya da böyle de bize getirecekler. Bizim içimiz kan ağlıyor. Umudum var. Umudumu yitirmedim. Rabbime güveniyorum, evladımı bana bağışladı. Onu bana bir kere verdi ve bir daha verecek İnşallah” dedi.
Jandarma, AFAD ve polis ekiplerinin köydeki çalışmaları aralıksız şekilde devam ediyor.

CESEDİ BULUNDU

Tüm bu gelişmeler devam ederken Eylül'den kahreden haber geldi. Bayram ziyareti sırasında kaybolan 8 yaşındaki Eylül'ün cansız bedeni bulundu.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...