Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Temmuz 2021 20:36

Eymen bebeğin katili anne ve erkek arkadaşına ağırlaştırılmış müebbet

İzmir’de 5 yaşındaki Eymen ormanlık arazide metruk bir yapıya ait tandır çukurunda ölü bulundu. Yapılan soruşturma neticesinde tutuklanan anne ve erkek arkadaşının yargılandığı davada karar çıktı.

Eymen bebeğin katili anne ve erkek arkadaşına ağırlaştırılmış müebbet
Eymen,Eymen bebek,,izmir,

Türkiye’nin konuştuğu davada karar açıklandı. İzmir’de eşini kalp krizinden kaybeden Mine Durak’ın oğlu Eymen Sadık Durak’a iyi bakmadığını ve şiddet uyguladığı ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti.  Polis, uzun süre eve gelmeyen Mine Durak’ı yakınlarının evinde bulurken, küçük Eymen’e ise ulaşılamadı. Polise ifadesinde çelişkili ifadeler veren Mine Durak oğlunun erkek arkadaşı tarafından dövülerek öldürüldüğünü söyledi. Durak’ın gösterdiği yerde arama yapan polis, ağzı tuğlayla kapatılmış tandır çukurunu açtığında poşet içinde minik Eymen’in cansız bedenini elleri ve ayakları bağlı şekilde buldu. Polis ekipleri, Mine Durak ile sevgilisi Serkan Elçetin (38) ve onun erkek kardeşi E.E.’yi gözaltına aldı. Mine Durak ve Serkan Elçetin ‘canavarca hisle öldürme’ suçundan tutuklanırken, E.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KATİL ANNE ‘PİŞMANIM’ DEDİ

Mahkeme başkanının söz verdiği anne Mine Durak, pişman olduğunu söyledi. Durak, “Serkan’la tanıştığıma ve bu suçlardan ötürü karşınızda olduğum için pişmanım” dedi. Sanık Serkan Elçetin ise, “Suçlamaların yanlış olduğunu önceki savunmalarımda belirttim. Mahkemenizden haklı tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” diyerek tahliyesini istedi.
Mahkeme heyeti, 'nitelikli kasten öldürme' ve ‘eziyet’ suçlarından sanık Mine Durak’ı ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 7 yıl hapis, aynı suçlardan Serkan Elçetin’i de ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti sanıkların cezalarına indirim uygulamazken, Eymen’in cesedinde çürüme olduğu için cinsel istismar bulgusuna rastlanılmadığı gerekçesiyle sanıkların cinsel istismar suçundan beraatlarına hükmetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...